Dünya

İtalya, 12 yıl sonra Şam’a büyükelçi göndereceğini duyurdu

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, 12 yıl sonra Suriye'ye tekrar büyükelçi göndereceklerini açıkladı. Roma'nın, Şam ile diplomatik ilişkileri yeniden kurma niyeti olduğunu ve Şam Büyükelçisi olarak Suriye Özel Temsilcisi Stefano Ravagnan'ın atandığını dile getiren Tajani, bu kararın, dikkatleri Suriye’ye çekmede ve yeni bir göçmen krizinin oluşmasının önüne geçilmesinde daha etkili olacağını belirtti.

Abone Ol

İtalya, yıllar sonra tekrar Şam’a büyükelçi gönderen ilk G7 ülkesi oldu. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, perşembe günü parlamento komiteleri önünde yaptığı konuşmasında, 12 yıl sonra Şam’a tekrar büyükelçi göndereceklerini duyurdu.

Buna göre, Suriye Özel Temsilcisi Stefano Ravagnan'ın Şam Büyükelçisi olarak atanmasının dikkatleri Suriye’ye çekmede önemli bir adım olacağını belirtti. AB'nin Suriye politikasının, bölgenin durumuna yönelik gelişmelere göre uyarlanması gerektiğini söyleyen Tajani, İtalya'nın; Avusturya, Hırvatistan, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Slovakya'nın da desteğini aldığını söyledi.