Gündem

İstismarcı İmam Hatip hocası, daha önce de 12 çocuğu taciz etmiş

Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 16 öğrenciye cinsel istismarda bulunan müdür yardımcısının, önceki okulda da 12 öğrenciyi istismar ettiği ortaya çıktı.

Abone Ol

Ordu’da bulunan Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapan K.Ç.’nin, 16 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmış ve bunun üzerine K.Ç. tutuklanmıştı. Tutuklu yargılanan K.Ç.’nin Ağrı’da daha önce görev yaptığı bir okulda da 12 çocuğa cinsel istismarla suçlandığı ve daha sonra açılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildiği açığa çıktı.

Ordu’nun Aybastı İlçesi’nde bulunan Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 16 öğrenci, müdür yardımcısı K.Ç. tarafından sözlü ve fiziksel istismara maruz kaldıkları gerekçesiyle okul idaresine giderek şikayetçi oldu.

16 erkek öğrenciden bazıları sadece sözlü, bazıları ise hem sözlü hem de fiziki istismara maruz kaldıklarını ifadelerinde beyan ederken öğrenciler, K.Ç.'nin, özel bölgelerine dokunduğunu ve kendilerine cinsel imalı söylemlerde bulunduğunu anlattı.

Öğrencilerin ifadelerinin alınmasının ardından K.Ç. hakkında savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldı. Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlatılan soruşturma, sonra Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilirken Fatsa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan K.Ç. Ünye Cezaevi’ne götürüldü.

ESKİ OKULDA DA TACİZDEN YARGILANMIŞ

BirGün’ün aktardığına göre, yaklaşık 5 aydır tutuklu olarak yargılanan K.Ç. isimli müdür yardımcısının Ağrı’da görev yaptığı bir okulda da 12 öğrenciye cinsel istismardan tutuklandığı açığa çıktı. Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yazılan kararda, "K.Ç. hakkında benzer iddialardan Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmüş olan bir adli soruşturma dosyasının da bulunduğu, dosyanın takipsizlik karar ile sonuçlandığı, şüphelinin yine o dosyada da benzer bir şekilde okul idaresinin kendisine iftira attıklarını bildirerek, bu dosyada olduğu şekilde savunmada bulunduğu" ifadeleri kaydedildi.

Aybastı Asliye Ceza Mahkemesi, Ağrı’daki soruşturma hakkında, "Mağdurların sonrasında gelip beyanlarından vazgeçtiklerini bildirmeleri üzerine şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildiği, dosyanın yapılan incelemesinde mağdurlarının iddialarının dosyamız mağdurlarının iddialarının benzer nitelikte olduğu, şaka adı altında şüphelinin mağdurlara cinsel amaçla istismar ettiği" bilgisini de dosyaya ekledi.

ÇOCUKLARA YÖNELİK CİNSİYETÇİ SÖYLEMLERİ SEBEBİYLE BAŞKA OKULA GÖNDERİLMİŞ

Ağrı’daki açılan soruşturmada takipsizlik kararının çıkmasının ardından Ordu’daki Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde göreve başlayan çocuklara taciz iddiasıyla tutuklanan K.Ç.’nin 8 ay önce Aybastı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde müdür yardımcısıyken okul idaresi tarafından "çocuklara cinsiyetçi ifadeler kullanma" gerekçesiyle Aybastı Anadolu Lisesi’ne gönderildiği de ifade edildi.

(BirGün)