Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, kendisine yönelik iddiaları haber yapan Yeniçağ'a sosyal medya üzerinden sitemde bulundu. İddiaları ortaya atan ise Milliyet'in Ankara Temsilcisi Zafer Şahin oldu.

CHP'nin Tüzük Kurultayı, 4-6 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi. Kurultay sırasında kürsüye çıkan Mansur Yavaş, konuşma yapacağından son anda haberdar edildiğini belirtti. Yavaş, "Ben de Ekrem Başkan gibi Türkiye'nin meselelerine değinmek isterdim ama bir saat önce telefonla 'Siz de konuşun' denildi. 14 belediye başkanından ikisinin konuşturulması ile aylardır sürdürülen fitne ortamına katkı sağlamış olduk" diyerek sitemini dile getirdi.

VEDA MESAJI İDDİASI

Erdoğan'dan ''Dış Politika'' açıklaması! Erdoğan'dan ''Dış Politika'' açıklaması!

Milliyet yazarı Zafer Şahin, köşesinde Yavaş'ın bu sözlerini "subliminal veda mesajı" olarak değerlendirdi ve 2028 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde iddiada bulundu.

SOSYAL MEDYADAN YANIT

Yeniçağ gazetesi, Şahin'in bu iddialarını "Ankara kulisleri kaynıyor, CHP’den ses yok! Mansur Yavaş kafasına koydu yıl sonunda" başlığıyla haberleştirdi. Haberin yayımlanmasının ardından Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından Yeniçağ'ın haberini paylaşarak, "Bazılarını anladık fikirleri neyse onu zikrediyorlar. Siz bari yapmayın" diyerek tepkisini gösterdi.