Karadeniz halkının gözleri tabelalarda! İşte 28 Eylül fındık fiyatları... Karadeniz halkının gözleri tabelalarda! İşte 28 Eylül fındık fiyatları...

Kira bedelleri, özellikle İstanbul'da, vatandaşların en büyük sorunlarından biri haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz yılın verilerine göre, megakentteki kira fiyatları yüzde 46 oranında bir artış gösterdi.

Türkiye'de son yıllarda hızla artan konut kiraları, getirilen yüzde 25 tavan zam oranına rağmen durmak bilmiyor. Yasa fiiliyatta uygulanmazken, kiracı ile ev sahibi arasındaki davalar mahkemeleri doldurdu. 1 Temmuz'da son bulan uygulama ile artık kira zamları yıllık enflasyona göre belirleniyor.

İSTANBUL'DA KİRA ARTISLARI

Yüksek kira fiyatlarından dolayı halkın barınma sıkıntısı çektiği bu dönemde, en fazla kira artışı yaşanan illerden biri de İstanbul oldu. Endeksa verilerine göre, İstanbul'da Temmuz ayı itibarıyla konut kiraları son bir yıl içinde yüzde 46,82 oranında artış kaydetti. İstanbul genelinde ortalama konut kirası 24 bin 400 lira olarak ölçülürken, ortalama metrekare fiyatı ise 244 lira olarak hesaplandı.

Endeksa verilerine göre, ilçelerdeki en düşük kira ortalaması 13 bin 800 TL iken, bazı ilçelerde bu ortalama 35 bin lirayı aşıyor.

Kaynak: T24