Genel

İstanbul'da 10 milyon dolarlık dolandırıcılık: Kendini albay olarak tanıttı

İstanbul'da 10 milyon dolarlık bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Atilla Çağlıyan liderliğindeki suç örgütü, iş adamı Yalçın K.'nın tüm malvarlığını ele geçirdi.

Abone Ol

İstanbul’da 10 milyon doları aşan dolandırıcılık davasında, mağdur iş adamı Yalçın K., suç örgütü tarafından tüm malvarlıklarını kaybetti. Avukat Sibel Kılıç, bu dolandırıcılık olayında "Atilla Çağlıyan yönetiminde suç örgütü faaliyeti çerçevesinde müvekkilimin neredeyse tüm malvarlıkları ve birikimi ele geçirilmiştir" diyerek tüm sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

'DOLANDIRICILIĞIN BOYUTU 10 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE'

İddiaya göre, Atilla Çağlıyan, kendisini Albay ve SAT Komandosu olarak tanıtarak Yalçın K.'yı dolandırmaya başladı. Çağlıyan, Yalçın K.'nın oğlu Yavuz K.'nın Beşiktaş'taki bir gece kulübünde tehlikeli kişilerle tartıştığını ve hayatının tehlikede olduğunu söyleyerek Yalçın K.’yı korkuttu. Bu tehditi bertaraf ettiğini iddia eden Çağlıyan, 500 bin dolarlık bir ödeme yapılması gerektiğini belirtti ancak pazarlık yaparak bu tutarı 350 bin dolara indirdiğini söyledi. Oğlunun hayatını kurtarma endişesiyle dairesini satan Yalçın K., tüm nakdi birikimlerini de ekleyerek Çağlıyan'a 350 bin dolar ödedi.

ÖNCE GÜVEN KAZANDI SONRA DOLANDIRDI

Çağlıyan’ın dolandırıcılık girişimi burada bitmedi. Suç örgütünün lideri konumunda olduğu belirtilen Atilla Çağlıyan, oğlu Doğukan Çağlıyan ve diğer sanıklar Gökhan Bugatır, Bilal Üsküplüoğlu, Şenol Güneş ve Avukat İbrahim Altun ile iş birliği yaparak Yalçın K.'nın İstanbul Avcılar’daki taşınmazlarını, Bahçeşehir’deki villasını, arabasını ve Tekirdağ Marmara Ereğlisi’ndeki arsalarını borç para ve faiz teminatı adı altında ele geçirdi.

Bu dolandırıcılık zincirinin sonunda, mağdur Yalçın K., tüm malvarlıklarını kaybetti.