İstanbul Ataşehir'de bulunan Kozyatağı Carrefour AVM'nin İçerenköy Carreforsa tarafından  269 milyon Euro bedelle 2017 yılında satın alınması ile birlikte ortaya çıktığı iddia edilen imara aykırı yapılaşma tepki ve şikayetlerin konusu oldu. 

Köşe yazarı Tolgahan Erdoğan, gündeme getirdiği "Kozyatağı Carrefour AVM" ile ilgili ilçe ve Büyükşehir Belediyesinin bir adım atmadığını iddia etti. 

Erdoğan yazısında, "İçerenköy Carreforsa,Kozyatağı Carrefour AVM'yi Gülaylar Group (City's Gayrimenkul Geliştirme) 269 milyon Euro bedelle 2017 yılında satın aldı. 26 bin 797 metrekare arsa alanı üzerine kurulu CarrefourSA İçerenköy AVM, 45 bin 400 metrekare toplam kiralanabilir alana sahip.

Yıllardır çivi dahi çakılamayan AVM satıştan sonra imar planlarına aykırı olarak bir misli büyütülerek yeni mağazalar ve Restoranlar oluşturuldu.Şikayet olmasına rağmen Büyükşehir belediyesi ve İlçe belediyesi görmedi.

Şimdi AVM bir misli daha büyütülüyor ancak sorun şurada inşaat yapılan alanlar şu anda devam eden ve satıştan sonra izinsiz olarak yapılan bölümler AVM ilk yapıldığında imar planları gereğince kamuya terk edilen alan Üzerine yapıldı yani YEŞİL ALAN Şöyle ki , Büyükşehir ya da İlçe Belediyesi devasa alanı Ataşehir halkına hizmet edecek bir park alanı yapabilirdi ,yetmedi otopark olarak kullanılan alan ücretli hale getirildi aslında AVM’nin satıştan önceki sahipleri bu kamuya terk alanını Özel otopark haline getirmeye çalıştılar.

Büyükşehir belediyesine 2007 yılından itibaren defalarca plan değişikliği teklifi getirdiler ancak İBB Meclisi oybirliğiyle reddetti şimdi özel otopark haline getirmişler.İstanbul’un göbeğinde kaçak otopark çalıştırılıyor.

Vale var ve 1 saati 150 TL burası yeşil alan ve eğer otopark olacaksa İspark yapsaydı neden AVM'nin yeni sahiplerine peşkeş çekildi? Şu an yapılan inşaat ve daha önce izinsiz yapılan imalat hangi imar planlarına göre yapıldı imar planlarına uygun mu? İBB Bugüne kadar İnşaatı denetledimi? Kontür ve gabarileri İmar planlarına uygun mu? Bu yeni yapılan imalat Ataşehir’in en değerli yeri ve milyonlarca dolar rant elde edildi.

Daha önceki sahipleri niye bu inşaatları yapamadılar ? Yeni satın alanlar nasıl yapabiliyor. Daha önceki sahipleri burayı böyle büyük yapıp satsalardı ne kadar ederdi şu anda alanlar neredeyse ek inşaatlar sayesinde bedavaya almış oldular. İşte kent rantı böyle bir şey Garip bir durumda şu emniyet için inşaatın etrafını çevreleyen.

Pankartlarda yeşil alan düzenlemesi yazıyor. Nasıl bir yeşil alan düzenlemesi. KAÇAK KAÇAK KATLAR..." ifadelerine yer verdi.