İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) hesabından bir açıklama yaparak, Hizbullah'ın İletişim Birimi Komutanı Muhammed Reşit Sakafi'nin dün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlenen 'hassas, istihbarat temelli saldırıda' 'bertaraf edildiğini' açıkladı. Ordunun açıklamasında, Sakafi'nin 2000 yılından bu yana söz konusu birimden sorunlu olduğu ve Hizbullah'ın tüm birimleri arasında iletişim kapasitelerinin geliştirilmesi için 'önemli çabalar' gösterdiği belirtildi. 

"HİZBULLAH'IN BEYRUT'TAKi İSTİHBARAT MERKEZİ VURULDU"

İsrail ordusundan daha önce yapılan yazılı açıklamada da gece saatlerinde Beyrut'ta bir bölgeye hava saldırısı düzenlendiği belirtilmiş, saldırıda, 'Hizbullah'ın istihbarat merkezinin vurulduğu' aktarılırken bombardımanda kimin hedef alındığına ilişkin bilgi verilmemişti.

Katar'da Arap liderlerle bir araya gelen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan: İran savaş istemiyor! Katar'da Arap liderlerle bir araya gelen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan: İran savaş istemiyor!

ABD merkezli haber sitesi Axios, adı açıklanmayan İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, Beyrut'ta gece saatlerinde düzenlenen saldırının hedefinde Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in olduğunu iddia etmişti. Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen İsrail hava saldırılarında ölmüştü. Hizbullah, Nasrallah'ın yerine geçecek kişiyi henüz belirlemezken Genel Sekreterlik için aynı zamanda Hasan Nasrallah'ın kuzeni olan Safiyuddin'in ismi öne çıkıyor.

LÜBNAN HABER AJANSI NNA: İSRAİL'İN SALDIRISINDA 2 LÜBNANLI ÖLDÜ

Öte yandan, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde Nebatiye bölgesinde bir eve düzenlediği saldırıda iki Lübnanlı hayatını kaybetti. Lübnan haber ajansı NNA'nın haberinde, İsrail savaş uçaklarının Nebatiye bölgesindeki Bint Cibeyl'e bağlı Hırbet Silm beldesinde bir evi hedef aldığı belirtildi. İsrail saldırısında iki Lübnanlının hayatını kaybettiği aktarıldı.

Lübnan'ın güneyine yönelik İsrail saldırılarının gece boyunca sürdürüldüğü kaydedildi. İsrail ordusunun gece yarısından önce Sur kentine bağlı El Burc eş-Şimali beldesine düzenlediği saldırıda evlerde ciddi hasar meydana geldi. Sur'un El Beyada beldesinde Lübnan ordusu karargahı yakınının İsrail ordusu tarafından hedef alınması sebebiyle yaralanmalar yaşandı. Ayrıca İsrail savaş uçakları Sur'da ez-Zahira ve El Bostan beldelerini de bombaladı.