İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'nın Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'e yaptığı teklifi İspanyol basını açıkladı.
Diario Sport'un yaptığı haberde, Barcelona, Arda Güler için Fenerbahçe'ye 23 milyon Euro ödeyecek; buna 10 milyon Euro'ya varan bir dizi komisyon da eklenecek.
SERBEST KALMA MADDESİ 1 MİLYAR EURO
Haberde Katalan ekibin, Arda Güler ile 5 yıllık sözleşme imzalayacağı ve serbest kalma maddesini 1 milyar Euro olarak belirleyeceği aktarıldı.
Arda Güler'in, 17.5 milyon Euro serbest kalma maddesi olmasına karşın kulübü Fenerbahçe'ye çok daha fazla ücret ödenmesini şart koştuğu için bonservisine 23 milyon euro ödeneceği aktarıldı.
Barcelona Başkanı Laporta'nın yaptığı açıklamada Arda Güler transfer etmek için görüşmelerin sürdüğünü dile getirmişti.
Barcelona Taraftar Kulüpleri toplantısının ardından Mundo Deportivo'ya açıklamalarda bulunan Joan Laporta, Arda Güler transferine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Laporta, Fenerbahçe'yle görüşmelerin sürdüğünü belirtmişti.
GÖRÜŞMEYE DEVAM EDİYORUZ
Laporta yaptığı açıklamada, "Çok genç bir oyuncu. Oyuncu izleme departmanımız onu uzun süredir takip ediyor. Avrupa'daki tüm önemli kulüplerin onu istediği doğru ve biz de Fenerbahçe ile görüşüyoruz" dedi.
Genç yıldızın Fenerbahçe'de 1 yıl daha kalması yönünde anlaşan iki kulüp yöneticileri haricinde futbolcununda daha düzenli futbol oynamak için Fenerbahçe'de kalmaya sıcak baktığı aktarıldı.