Gündem

İsmail Saymaz canlı yayında açıkladı! FETÖ'nün sonu ne olacak?

İsmail Saymaz, teröristbaşı Fethullah Gülen'in öldükten sonra örgüt içinde başlayan kavga sonrası, cemaatlerde süreçlerin nasıl işlediğini anlattı.

Abone Ol

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına Gazeteci İsmail Saymaz konuk oldu. İsmail Saymaz, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in öldükten sonra örgütün kayıkçı kavgasına başlasa da 'cemaatler'de süreçlerin nasıl işlediğini anlattı.

Saymaz, örgütün hala ABD, İngiltere ve Avrupa olmak üzere dünyada birçok ülkede etkili olduğunu söyledi. Saymaz, örgütün dağılmamak için bir süre ittifaklarla yönetileceğini bildirdi. Saymaz, bir süre sonra örgütün Mustafa Özcan etrafında toplanacağını çünkü FETÖ'nün yurt dışındaki okullarının kontrolünün ona ait olduğunu dile getirdi.

Saymaz, şunları dile getirdi:

"Özelllikle Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan grubunun birlikte hareket ettiği, Gülen yaşarken örgütteki müstakbel dağılmanın önüne geçmek için bir tür icrat heyeti oluşturdukları biliniyor.

Tarikatlarda tasavvug geleneği icabı şeyh öldükten sonra bir diğer şehle devam edilir. Tarikatlar da bu geleneği artık sürdüremiyor, parçalanmanın eşiğine geliyor.Örneğin Menzil, şeyhi ölünce üç oğlu birden şeyhlik ilan etti. İsmailağa'da

Cübbeli Ahmet ekibi şeyhlik bitti dedi orası da bölündü.

Burada da yeni bir lider seçmeyecekler. Sonuçta Gülen'in merkezinde olduğu kült bir örgüt. Gülen gibi kült lider çıkarmaları mümkü değil. İcra örgütünü devteye koyacaklardır. İleride bunlar arasında güçli isim olan Mustafa Özcan etrafında toplanabilirler.

FETÖ, halen daha ABD ve İngiltere'de başta olmak üzere birçok ülkede faaliyetlerini devam ettiriyor. Bu çok güçlü bir sermaye demek, gittiğin ülke ile bağlantı kurman demek. Böyle bir yapı ayrı ağırlık merkezlerinde toplanırsa hakimiyet kaybedecektir. Bir süre daha beraber kalmaya devam edeceklerdir. Bir süre beraber yönetmeye eğilim göstereceklerdir. "