Halk TV'de İsmail Küçükkaya, Yeni Bir Sabah isimli programında Anayasa'da resmi dilin Türkçe ve resmi bayrağın Türk bayrağı olmasını tartışmaya açmaya çalışan Hüda-Par'a ve buna sessiz kalan Cumhuri İttifakı'na ateş püskürdü.

"HÜKÜMET ORTAĞI MHP'DEN SES ÇIKMIYOR"

Küçükkaya, muhaliflerden biri Hüda-Par Lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun açıklamasını yapsaydı ortalığın karışacağını söyledi. Küçükkaya, "CHP'liler yapsa troll ordusu neler yapardı hükümet medyası ne manşetler atardı. Bir DEM Partili bunu deseydi Allahım ne manşetler ne troller sosyal medya klavyeler...Ama iş Hüda-Par'a gelince bizimkilerden ses çıkmıyor, hükümetten, milliyeçi kanat hükümet ortağı MHP'den ses çıkmıyor" dedi.

Küçükkaya, Hüda-Par Lideri Yapıcıoğlu'nun sadece dördüncü maddeyi tartışmaya çalışarak kurnazlık yaptığını söyledi. Küçükkaya, dördüncü maddenin Türk bayrağı ve resmi dilin Türkçe olması gibi laik Cumhuriyet'in teminatı olduğunu dile getirdi. Küçükkaya, "Ama siz biz hatırlatalım bu Anayasa metni, hepimizi bağlar. Elimde gördüğümüz bu Anayasa devletimizin tapusudur. Değiştiremezsiniz efendim, değiştirilemez. Uyanıklık yapıyor kendisi çok akıllı hepimiz de çok safız, dördüncü madde diyor. İktidar mensupları iş hüdapara gelince süt dökmüş kediye dönüyor. hatta AK Partiyi bir tarafa bırakalım MHP'den neden ses çıkarmıyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Hüda-Par'dan ortalığı karıştıracak çıkış: Anayasa'nın 4'üncü maddesine karşıyız    Hüda-Par'dan ortalığı karıştıracak çıkış: Anayasa'nın 4'üncü maddesine karşıyız

Terör örgütü Hizbullah'a yakınlığı ile tanınan Hüda-Par'ın Lideri Yapıcıoğlu, Anayasa'nın değiştirilemez maddesini hedef almıştı. .

Narin'in katil zanlısı ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı: AKP'li Ensarioğlu'ndan açıklama Narin'in katil zanlısı ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı: AKP'li Ensarioğlu'ndan açıklama

"PKK'ya ve Hizbullah'a terör örgütü" diyemem sözleri ile de hatırlanan Yapıcıoğlu, şunları sarf etmişti:

"Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız. Tamam mı anladınız mı? 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde."