Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafta altın ve gümüş yatırımları için son fırsatların olduğunu vurguladı. Özellikle gram altın ve gram gümüş için önemli seviyelere dikkat çekti. Bu hafta yatırımcıları bekleyen gelişmeleri açıkladı.

Sosyal yardım alanlara kötü haber! Bakanlık harekete geçti Sosyal yardım alanlara kötü haber! Bakanlık harekete geçti

TV 100 yazarı ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Altın alacaklar dikkat! Yolculuk başlıyor" başlıklı köşesinde yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş, bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararının yurt içi piyasalarda takip edileceğini söyledi.

GRAM ALTIN VE GRAM GÜMÜŞ İÇİN SON HAFTA

Memiş, bu hafta altın, gümüş ve euro alımları için son hafta olduğunu belirtti. Dolar karşısında bu hafta yaşanan düşüşlerin yılın son alımları olduğunu vurgulayan Memiş, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırdı. "Altın artık alım fırsatı vermeden 2 bin 600 dolar seviyesi yolculuğuna başlamasını bekliyorum" dedi.

BIST100 VE DÖVİZ KURLARI TAKİBİ

Bist100 endeksi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, endeksin 10 bin 400 - 10 bin 900 puan aralığında kalmayı sürdürebileceğini aktardı. Döviz kurları hakkında ise "Dolar/TL 32,81 lira, avro/TL 35,14 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Euro, dolara kıyasla ucuz kalmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ONS ALTIN VE ONS GÜMÜŞÜN SON ALIM FIRSATLARI

Memiş, ons altının yılın son alımı olan 2 bin 280 dolar seviyesini bu hafta deneyebileceğini belirterek, "Ons altın 2 bin 280 dolar seviyesini test ettiğinde gram altın yatırımcısı da yılın son alım fırsatını yakalamış olacak" dedi. Ons gümüş için de yılın son düşüşlerinin 28,00-28,80 dolar aralığında gerçekleşebileceğini ifade etti. Memiş, "Yılın son düşüşü olan 28-28,80 dolar karşısındaki gram gümüş kaça tekabül ederse orası da gram gümüşün son alım fırsatıdır" dedi.

Sonuç olarak Memiş, bu haftanın altın ve gümüş yatırımcıları için kritik öneme sahip olduğunu belirterek, "Toparlayacak olursam, bu hafta altın ve gümüş yatırımcıları için önemli bir hafta olacak" dedi.