Dünya

İran, Hamas Lideri İsmail Haniye'nin nasıl öldüğünü açıkladı

İran, ABD merkezli New York Times'ın, Hamas Lideri İsmail Haniye suikastı hakkındaki "patlayıcı önceden yerleştirilmiş" haberlerini yalanladı.

Abone Ol

İran, ABD merkezli New York Times’ın Hamas siyasi lideri İsmail Haniye suikastına dair haberini sert bir dille yalanladı.

İran haber ajansı Tasnim, Haniye'nin içeriden konulan bir patlayıcı ile öldürüldüğü iddialarının doğru olmadığını açıkladı. Tasnim'e konuşan "yetkili" bir kaynak, suikastın detaylarının araştırılmaya devam ettiğini ancak bazı önemli bilgilerin netleştirildiğini belirtti.

7 KİLOGRAMLIK PATLAYICIYLA ÖLDÜRÜLDÜ

İranlı yetkililer ilk incelemelerde, Haniye’nin uzaktan fırlatılan bir mühimmatla öldürüldüğünü ifade etti. Patlayıcı başlığın yaklaşık 7 kilogram olduğu bildirildi. Suikastın ayrıntılarının Siyonistlerin psikolojik operasyonlarına paralel yalanlarla dolu olduğunu belirten yetkililer, bu tür haberlerin bilgi değeri taşımadığını vurguladı.

HAMAS TEMSİLCİSİ SUİKAST GECESİNİ ANLATTI

Hamas'ın İran'daki temsilcisi Halid Kaddumi de New York Times'ın haberlerinde öne sürdüğü, Hamas lideri İsmail Haniye'nin yatağının altına önceden yerleştirilmiş bir bomba olduğu iddiasını reddetti.

Kaddumi, El-Arabi El Cedid'e verdiği röportajda olay anında yaşananları şöyle aktardı:

"Tam olarak saat 01.37’de binada bir sarsıntı oldu, bulunduğum yerden çıktım ve yoğun duman gördüm. Daha sonra Hacı Ebu'l-Abd'in şehit olduğunu öğrendik. Binada meydana gelen sarsıntının şiddeti nedeniyle gök gürültüsü ya da deprem olduğunu düşündüm. Pencereyi açtım yağmur ya da gök gürültüsüne rastlamadım. Hava sıcaktı. Dördüncü kata çıktık. Şehidin bulunduğu yerde, bulunduğu yerin duvar ve tavanının yıkıldığı tespit edildi. Saldırı sonrası mekanın görünümünden ve şehit lider İsmail Haniye'nin naaşından, bu saldırının havadan atılan bir mermiyle gerçekleştirildiği anlaşılıyordu."

"HABERLER ÇELİŞİYOR"

Kaddumi, New York Times ve diğer İsrail medyası tarafından yayımlanan haberlerin sahadaki gerçeklerle çeliştiğini şu sözleriyle belirtti:

"Sahadaki gerçekler New York Times ve Siyonist rejim Ordusu sözcüsünün anlatılarıyla çelişiyor. Bu anlatı ve açıklamaların amacı, İsrail'in bu suçun sonuçlarıyla yüzleşme sorumluluğu reddetmektir"

"ABD, BU SUÇA ORTAK"

İsrail'in bu saldırıyı Amerikalıların bilgisi ve rızasıyla tasarlayıp uyguladığını belirten Kaddumi, "ABD, bu suça ortaktır ve Netanyahu'nun Washington gezisi sırasında bu suçu işlemesine izin verilmiştir" dedi.

(El-Arabi El Cedid)