En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, Amacı Olmayan Grup (AOG) isimli hesap tarafından paylaşılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını kaldırdı. Platformun hikayeler kısmına herhangi bir yazı eklenmeden paylaşılan Atatürk fotoğrafının kaldırılmasının gerekçesi olarak ise “topluluk standartları” gösterildi.

DİSK başkanı Çerkezoğlu'ndan AKP'ye enflasyon tepkisi... DİSK başkanı Çerkezoğlu'ndan AKP'ye enflasyon tepkisi...

GAZİ ATATÜRK'Ü “TEHLİKELİ KİŞİ” OLARAK TANIMLADI!

Tele1’in aktardığına göre, Atatürk fotoğrafının kaldırılmasına ilişkin, Instagram tarafından AOG isimli kullanıcıya gönderilen mesajda, “Görünüşe göre tehlikeli olarak tanımladığımız kişi ve kuruluşların sembollerini paylaştın, gönderdin, bunları övdün veya takip ettin. Bu, tehlikeli kişi ve örgütlerle ilgili Topluluk Kurallarımıza aykırı” ifadeleri yer aldı.

Ataturk-5

“BU NE REZALET?”

Instagram’ın söz konusu kararına itiraz eden kullanıcı, konuya dair aldığı ekran görüntülerini başka bir sosyal medya uygulaması aracılığıyla paylaşarak, “Bu ne rezalet, hayırdır? Değerlendirme sonucu gelince ayrıca paylaşacağım. Böyle bir şey için shop diyenler oluyor Allah aşkına böyle insanlar değiliz. Neyse onu paylaştık. Bu arada hikayede herhangi bir yazı da yoktu.” ifadeleriyle tepkisini belirtti.

Yaşanan olay üzerine, birçok sosyal medya kullanıcısından Instagram’a tepki yağarken bir bot saldırısı yaşanmış olabileceği de ihtimaller arasında bulunuyor.

Ataturk2

HAMAS LİDERİ HANİYE İÇİN INSTAGRAM'I KISITLAMIŞLARDI!

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından gerçekleştirilen bir suikast sonucunda öldürülmesinin ardından Instagram, paylaşılan Haniye fotoğraflarını kaldırmıştı. Bunun üzerine Türkiye, günlerce Instagram'ı kısıtlamış ve Instagram yönetimi ile görüşmeler gerçekleştirmişti.

Instagram'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını kaldırmasının ardından ise nasıl bir tepki verileceği merak konusu oldu.

(Tele1)