Teknoloji

Instagram’da bir devir sona erdi: Artık yapılamayacak!

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından olan Instagram'da yeni özellik devreye sokuldu. Yeni özellik, genç kullanıcıların korunmasına yönelik olacak.

Abone Ol

Instagram, cinsel şantaj dolandırıcılığıyla mücadele etmek amacıyla yeni güvenlik özelliklerini devreye sokmaya başladı.

Instagram'ın devreye alacağı yeni özellikler, gizlilik ve güvenlik tedbirlerini artıracak. ShiftDelete'nin haberine göre, bu tedbirler, özellikle genç kullanıcıların korunmasına yönelik olacak.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALINAMAYACAK

Instagram'ın getirdiği en önemli güncellemelerden biri, hikâyelerde paylaşılan içeriklerin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyen özellik oldu.

Instagram'ın bu güncellemesi, özellikle kaybolan hikayelerin kalıcı olarak ele geçirilmesini önleyerek kullanıcıların gizliliğini artırıyor.

TechCrunch'a göre, bu özellik, ekran görüntüsü alındığında kullanıcıyı uyaran Snapchat’ten daha ileri bir güvenlik sağlayarak, içeriklerin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını zorlaştırıyor.

Instagram’ın web tarayıcıları üzerinden kaybolan hikayelere erişimi engellemesi de, bu içeriklerin kaydedilmesi ihtimalini azaltıyor.

ŞÜPHELİ HESAPLARA KISITLAMA GETİRİLDİ

Instagram, şüpheli hesap kullanıcılarının takipçi listelerine ve etiketlenmiş fotoğraflarına erişimini engelleyerek dolandırıcıların hedef belirlediklerine ulaşma ihtimalini düşürüyor.

Uzmanlara göre Instagram'ın bu adımı, cinsel şantaj dolandırıcıları genellikle sosyal ağ analizleri üzerinden hedef belirledikleri için kullanıcıların güvenliğini artırmaya yönelik bir adım.

Instagram, cinsel şantaj dolandırıcılığına karşı alacağı diğer önlem ise coğrafi konum uyarıları olacak. Bu uyarılar, kullanıcıların sohbet ettiği kişilerin başka bir ülkeden olup olmadığını belirterek, insanların dolandırıcıların tuzaklarına düşme riskini azaltacak.

FBI, şantaj dolandırıcılığının çoğunlukla Batı Afrika ve Güneydoğu Asya'dan geldiğini bildiriyor. Bu uyarılar, kullanıcılara potansiyel tehlikeleri önceden haber vererek güvenliklerini artıracak.

Instagram’ın yeni politikaları kapsamında, 18 yaş altı kullanıcıları koruma altına almak için geliştirilen "Genç Hesapları" devreye alındı. Bu hesaplar, cinsel içeriklere karşı daha sıkı kısıtlamalara ve güvenlik tedbirlerine sahip olacak.

Ayrıca, kullanıcılar özel fotoğraf gönderirken karşılaşabilecekleri riskler konusunda uyarılacak. Meta, bu adımlarla çevrimiçi güvenliği artırmayı ve özellikle genç kullanıcıları korumayı hedefliyor. FBI ve diğer güvenlik kurumları, şantaj dolandırıcılığının özellikle erkek gençleri hedef aldığını ve bu vakaların son yıllarda ciddi oranda arttığını rapor ediyor.

2021 ve 2023 yılları arasında 13 binden fazla cinsel şantaj vakasında gençlerin mağdur olduğu belirtildi.

Instagram, uzmanlara göre, güvenlik ve gizlilik standartlarını daha da yükseltmeye devam edecek. Platform, bu yeni önlemlerle kullanıcılarını sömürüden koruma konusunda kararlılığını göstermiş oldu.