Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram konusunda açıklama yaptı.

"SON DÜZLÜKTEYİZ"

Bakan Uraloğlu, "Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor. Son düzlükteyiz. Çok uzatmadan anlaşmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

POPÜLER PLATFORM INSTAGRAM NEDEN KAPATILDI?

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin İsrail'in suikastı sonucu hayatını kaybetmesi sonrası Haniye ile ilgili taziye mesajları yayımlandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz tarihinde sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Instagram'ın Haniye ile ilgili taziye mesajlarını engellemesini sert bir şekilde eleştirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığı Filistin ve İsmail Haniye suikastı sonrası paylaşımlara getirilen engeller nedeniyle bu kararı aldı.

BTK'dan yapılan ilk açıklamada, Instagram'a erişim engelinin "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle" getirildiği ifade edildi. Katalog suçlar; çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi içeriklerin çıkarılması noktasında zorluğu kapsıyor.

Yapılan açıklamalarda erişim engelinin kaldırılmasının Instagram'ın tutumuna bağlı olduğu aktarıldı.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sosyal medya platformu X üzerinden bir mesaj paylaştı. Sayan mesajında "Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.