ABD’ye yaşayan Yalçın Ayaslı’nın, yargıyı etkilemek için yoğun bir çaba içine girdiği gözlemleniyor. ABD’de devam eden soruşturma ve davalarda, uyguladığı yöntem ile istediği sonucu alamayan Yalçın Ayaslı, kısa süre önce, yönünü tekrar Türkiye’ye çevirmiş görünüyor.

TARKİM’İN SAHİBİ İLE ORTAKTI

Yalçın Ayaslı ile ilgili bilinmesi gereken konuların başında firari FETÖ’cüler ile olan güçlü ilişkisi geliyor. Darbe girişimi sonrası tabut içine gizlenerek kaçtığı haberi ile gündeme gelen Tarkim Havacılık’ın FETÖ’cü sahibi İbrahim Faruk Bayındır ile 17-25 Aralık soruşturmalarında kilit bir rol oynayan Av. Halil İbrahim Koca, bir dönem Yalçın Ayaslı ile ortaktı.

SAVCI KARA VE ÖZ İLE İLİŞKİSİ ORTAYA ÇIKACAK

Ayaslı’nın ABD’deki FETÖ’cülerden Faruk Taban ile olan güçlü dirsek teması dışında bu kişinin, firari FETÖ’cü savcılar Celal Kara ve Zekeriya Öz ile olan ilişkisi ise oldukça kritik. Bu konu ile ilgili bilgi ve belgelerin ortaya çıkması ise an meselesi.

‘BANKAYA VERDİĞİM İPOTEK SAHTE’

Garanti Bankası’ndan aldığı krediyi ödemediği gibi, bankaya verdiği ipoteklerde de sahtecilik yapan Yalçın Ayaslı son günlerde, Türkiye’de kaybettiği davalarda, hakimleri etkilemek için medyayı kullanma yoluna girmiş görünüyor. Ki Ayaslı, 2018’de Garanti’de kullandığı kredi için verdiği ipoteğin “Bu ipotek geçerli değil. Verdiğim ipotek sahte” diyecek kadar da yüzsüz biri.

VEKALETNAMENİN TARİHİ 7 EYLÜL 2021

Peki Yalçın Ayaslı’nın avukatları kim!.. Elde edilen resmi vekaletnameye göre CHP liderliği için bir ara adı öne çıkan Av. İlhan Cihaner ile eski Hakim Mustafa Ateş, Yalçın Ayaslı’nın avukatı. Peki, bu iki isim, ne zamandan beridir Ayaslı’nın avukatlığını yapıyor. Yine vekâletnameye bakılırsa, 7 Eylül 2021’den beri. Bir başka ifade ile 2 yılı aşkın bir süredir bu iki isim Ayaslı’nın avukatı.

AYASLI’NIN AVUKATI FETÖ’DEN TUTUKLANDI İTİRAFÇI OLDU

Şimdi biraz da Av. Mustafa Ateş ile ilgili bilgi vermekte yarar var. Ateş, avukatlıktan önce uzun yıllar hakimlik yaptı. 8 yıl kadar aile mahkemesi hâkimi olarak görev yapan Ateş daha sonra Yargıtay üyesi olarak görev yaptı. Peki Mustafa Ateş’in 4 ay FETÖ’den tutuklu kaldığını biliyor muydunuz? Ateş, 25 Temmuz 2016’da, bir başka ifade ile darbe girişiminden 10 gün sonra 3 Yargıtay üyesi ile birlikte tutuklanmıştı. Ve bu konudaki son bomba bilgi ise eski hakim Mustafa Ateş’in itirafçı olarak ifade verip kurtulduğuna ilişkin. Düşünün, FETÖ’den tutuklu kalan bir isim, FETÖ ile içli dışlı olan bir ismin avukatlığını milyon dolarlık bedel karşılığı üstlenebiliyor. Gazeteci Timur Soykan, anılan haberinde muhtemelen görüşünü aldığı Av. Ateş’in FETÖ’den tutuklu kaldığını da bilmiyordu.

CİHANER, FETÖ’NÜN PRENSİ İLE KOL KOLA

Yüklü miktarda bir ‘PR bütçesi’ ayırdığı bilinen Ayaslı’nın, FETÖ ile güçlü ilişkisi ortadayken, dahası bir çok kişinin ‘FETÖ’nün prensi’ diye ifade ettiği Ayaslı’nın avukatlığını, biri eski hakim diğeri bilinen eski bir savcının üstlenmesi oldukça manidar. Ki, Cihaner, görev yaptığı dönemde FETÖ’cülerin hedefindeki bir isimdi. Şimdi nasıl oluyor da Cihaner, geçmişte kendisine zulmeden bir yapı ile dirsek temasında olan bir kişinin avukatlığını yapıyor. Doğrusu izaha muhtaç bir durum.

CİHANER’İN YAŞANTISINDA MÜTHİŞ DEĞİŞİM

İlhan Cihaner ve Mustafa Ateş ikilisi, Mayıs seçimlerinden hemen sonra ortak olduklarına dair Web sitesini kapattı. Ancak, ikilinin Cihaner-Ateş Hukuk Bürosu’nda bir arada oldukları açık. Büronun adresi ise Çankaya’da bulunan Türocağı Caddesi’nde bulunan Saruhan Apartmanı. Ortaya çıkan tablo ise oldukça çekici. Cihaner, görünürde FETÖ ile mücadele ediyor gibi görünüyor, ancak ortağı üzerinden Yalçın Ayaslı gibi FETÖ ile güçlü bir dirsek teması olan birisinin milyon dolarlık vekaletini alabiliyor. Kaldı ki, Cihaner’in son 2 yılda yaşantısındaki değişim ise dikkatlerden kaçmıyor. Cihaner’in aldığı ve ile araba siyaset kulislerinin de en çok konuşulan konuları arasında.

‘TAKİPSİZLİK’ İÇİN KAÇ MİLYON DOLAR ALDILAR

Şimdi bu noktada, yurt dışına kaçmaya çalışırken Dalaman’da yakalanan Zahide Üner’in, cezaevinden savcılığa gönderdiği ifadeye odaklanmak gerek. Üner, bir dönem Ayaslı’nın sağ koluydu. Üner, ifadesinde, kaçışını organize eden ismin Ayaslı olduğunu açık açık belirtti. Durum bu kadar açıkken, yanıtı aranan soru ise şu Cihaner ve Ateş ikilisi, Yalçın Ayaslı’yı yargının elinden kurtarmak için kaç milyon dolar aldılar. Öyle ya, FETÖ’nün prensi konumundaki bir ismin kurtarılması için yüklü bir ‘fatura’nın önüne konulmuş olması gerek. Hemen her yazısı ile konuşmasında adaletsizlikten söz eden Cihaner’in bu konuda da bir yanıtının olması gerekir.

POLEMİK HABER / ÖZEL