Gündem

İktidar medyası hedef göstermişti: Teğmenler hakkında idari soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın da katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı atması kısa sürede ülke gündemine oturmuş, iktidar medyası teğmenleri 'darbe' çağrışımıyla yan yana getirmeye çalışmıştı. Son olarak o teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı mezuniyet töreninde teğmenlerden 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı yükselmiş ve o anlar Türkiye gündemine oturmuştu.

Teğmenler aynı gün içinde iktidara yakın isimler ve iktidar medyası tarafından hedef alınmış ve darbecilikle suçlanmıştı.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, X hesabından yaptığı paylaşımda, "'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' muhaliflerin kullandığı dildir. Kabul edilemez. 1960 darbesine giden süreç 1954’de iki yüzbaşının sucuklu yumurta yemesiyle başlamıştı. Demokrat Parti bu gelişmeleri hafife almış, bedelini ağır ödemişti. AK Parti gereken soruşturmayı ivedilikle yapmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

AKP Milletvekili Mustafa Varank ise "Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemler ile gündem etmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz" demişti.

Öte yandan iktidara yakın Yeni Akit gazetesi de teğmenleri manşetine taşıyarak darbecilikle yan yana getirmişti.

İDARİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Son olarak, o teğmenler hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın aktardığına göre; kıdemli teğmenler bugün okula çağırıldı. Tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi.

GEREKÇE TÖREN DEĞİL, SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Yıldız’ın paylaşımı şu şekilde:

"Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra kılıç çekip yemin eden ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldı. Kıdemli teğmenlerin bugün okula çağırıldığı, tahkikatın tören değil sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatıldığı öğrenildi."