Gündem

İfadelerin sızması ortalığı karıştırdı! İki bakanlık arasında kriz çıktı

Narin Güran cinayeti soruşturmasında, ifadelerin basına ve kamuoyuna sızmasının İçişleri ve Adalet Bakanlıkları arasında krize neden olduğu öne sürüldü.

Abone Ol

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katil ya da katillerini tespit etme çalışmaları devam ediyor. Narin soruşturmasında ifadelerin basına ve kamuoyuna sızmasının İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında krize neden olduğu öne sürüldü. 

T24 yazarı Tolga Şardan bugünkü yazısında, "Narin Güran’ın öldürülmesiyle çerçevesinde bir bilgi daha verip yazıyı bitireyim. Soruşturmayla ilgili ilk andan itibaren şüphelilerin savcılıkça alınan ifadelerinin “bir şekilde” kamuoyuna yansıması iki bakanlık arasında adı konuşmamış krize neden oldu. Hatta bu krizi, bakanlık bürokrasisinin dışında bakanlar düzeyinde düşünmek mümkün. Şöyle ki, ilk günden itibaren ifadeler ve metinlerin, iktidar yanlısı veya muhalif medya ayrımı olmaksızın sızması İçişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nı karşı karşıya getirdi." ifadesini kullandı. 

Şardan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arasında bir süredir 'soğukluk' olduğunu yazdı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kente giderek Vali Murat Zorluoğlu başta olmak üzere savcılık ve adli kolluk yetkililerinden bilgi aldı. Basın açıklaması günü İçişleri Bakanı Yerlikaya, diğer bakanlardan uzak kaldığı dile getirildi. Tunç ve Göktaş, basının karşısına çıkacak metin üzerinde çalıştılar.

'ALİ YERLİKAYA VE YILMAZ TUNÇ KARŞI KARŞIYA GELDİ' İDDİASI

İddiaya göre, Valilikte Yerlikaya ile Tunç, ifadelerin kamuoyuna yansıması konusunda karşı karşıya geldi. Yerlikaya, savcılıktan ve Ankara’dan ifadelerin medyaya ulaştırıldığını, Tunç ise jandarmadan sızdığını gündeme getirdi. Narin soruşturmasındaki ifade krizinin ardından iki bakanlığın bu kez 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ın suç makinesi Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilmesinin ardından yeniden karşı karşıya geldiği öne sürüldü. 

Şardan yazısında şunları kaydetti: 

-Olay ülke genelinde infial yarattı. İki bakanlık bir kez daha karşı karşıya geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, üst perdeden kamuoyu paylaşımı yaparken Adalet Bakanlığı, taziye mesajları dışında sessiz kalmayı tercih etti. Ancak ertesinde beklenmedik bir bilgi kamuoyuna yansıdı. Üstelik hem polis teşkilatını hem de Bakan Yerlikaya’yı zor durumda bıraktı bu bilgi.

-Hakkında adli kontrol kararı bulunan ve polis merkezine giderek imza vermesi gereken katil zanlısı Geçti’nin son dönemde imza vermediği ve bu durumun da polis tarafından savcılığa bildirilmediği bilgisi gündeme düştü.

-İçişleri Bakanlığı’nın açıklamadığı bu bilgi, nasıl olduysa iktidara yakın televizyon kanalları ile belli başlı gazetelere ulaştırıldı.
-Hangi kanal üzerinden bilginin paylaşıldığını söylemeyim; siz bulun!