Eski Genelkurmay Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı, AKP Kayseri milletvekili Hulusi Akar, katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitimin asıl amacının çocuklara 'Allah korkusu' kazandırmak olduğunu belirtti.

'EĞİTİMİN AMACI ALLAH KORKUSU'

T24'ün aktardığına göre, Hulusi Akar eğitimin temel amacının 'bilgi' olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak. Eğer biz 4-12 yaş arasındaki insanlara, çocuklarımıza Allah korkusunu verirsek, Allah’tan korkmayı, kuldan utanmayı verirsek efendim vatan sevgisini verirsek, millet sevgisini verirsek, bayrak sevgisini verirsek, başkaları için iyilik yapmayı öğretirsek ve diğer milli ve manevi değerlerimizi onlara yüklediğimiz takdirde onun üzerine bu çocuk nereye giderse gitsin, dünyanın her yerinde gitsin bu çocuktan korkmayın."

İmamoğlu'ndan sert açıklama: Benim yol arkadaşım değildir! İmamoğlu'ndan sert açıklama: Benim yol arkadaşım değildir!

'KENDİ TORUNLARIMIZA YABANCILAŞIYOR'

Akar, konuşmasında LGBTİ+ bireyler ve dini inancı olmayan yurttaşlara yönelik nefret söyleminde bulunarak şu sözleri sarf etti:

"Eğer bu verilmezse ki bazı sıkıntılarımız var eğitimde yakından bilindiği gibi, şu gördüğümüz tablo olur. Bu sefer ateistle mi deistle mi uğraşacaksınız? LGBT ile mi uğraşacaksınız? Uyuşturucuyla mı uğraşacaksınız? Şaşırırsınız, şaşırırsınız. Ondan sonra başlıyoruz efendim savcı nerde? Polis nerede? Arkadaşlar, savcılarla polislerle bu iş olmaz olmaz. İşin başı, ilacı eğitim. Bunu verdik verdik, veremedik kendi çocuklarımızla bize yabancılaşıyor, kendi torunlarımıza yabancılaşıyor."