Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’in yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada, İsrail’in Lübnan’ın ardından Türkiye'yi hedef aldığını iddia etti. Erdoğan, "İsrail’in vadedilmiş topraklar hayali kapsamında, Lübnan’dan sonraki hedefi Türkiye’dir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un çağrısıyla Meclis, İsrail'in olası saldırı planları hakkında kapalı bir oturum düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oturumun ardından hükümeti eleştirerek, "Oturumda bilmediğimiz bir şey söylenmedi, halkı oyalıyorlar" açıklamasında bulundu.

Birinci güvenilmeyen kurum şaşırtmadı: En güvenilmeyen 2. kurum diyanet! Birinci güvenilmeyen kurum şaşırtmadı: En güvenilmeyen 2. kurum diyanet!

İSRAİL'DEN ERDOĞAN'A YANIT

Erdoğan’ın iddialarına yanıt veren İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ise Türkiye'ye karşı herhangi bir askeri planlarının olmadığını belirtti. Herzog, "Türk halkına büyük saygı duyuyoruz. İki ülke arasında dostane ilişkiler var ve bunu sürdürmek istiyoruz" dedi.