Katar, İran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin cenaze törenine ev sahipliği yapıyor. Haniye için cenaze namazı Doha’daki İmam Muhammed bin Abdul Wahhab Camii’nde kılınacak. Hamas liderinin naaşı Doha’nın kuzeyinde kalan Luseyl kentinin mezarlığına defnedilecek.

Haniye, Hamas’ın siyasi ofisinden temsilcilerle birlikte uzun süredir Doha’da yaşıyordu. Hamas, Doha’da düzenlenen cenaze törenine “Arap ve İslam dünyası liderleri” ile  Filistinli gruplardan temsilcilerin katılacağını belirtti. Cenaze törenine Türkiye'den de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş katılacak.

Haniye, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin töreni için bulunduğu Tahran’da çarbamba günü uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Hamas liderinin naaşı dün Tahran’da düzenlenen cenaze töreninin ardından Doha’ya nakledildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Savaş hedefleri Lübnan sınırını da kapsayabilir İsrail Başbakanı Netanyahu: Savaş hedefleri Lübnan sınırını da kapsayabilir

Haniye’nin öldürülmesinin ardından İran’da 3 gün, Türkiye ve Pakistan’da birer gün ulusal yas ilan edildi.