İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Gaybubet evlerine düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli yakalandı! İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Gaybubet evlerine düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli yakalandı!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti iktidarının Türkiye'nin demografik yapısını değiştirmeye yönelik bir plan hazırlığı içinde olduğunu iddia etti. Tekin, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti’nin "geçici koruma" altındaki Suriyeli sığınmacılara kalıcı haklar tanıyarak Türkiye'yi yabancı iş gücü deposu haline getirmeye çalıştığını belirtti. Tekin, "Bu proje, vatana ihanet boyutunda bir sorumsuzluk" diyerek hükümeti eleştirdi.

'YENİ BİR GÖÇ DALGASI HALİNE GETİRMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL'

Tekin açıklamasında, Suriyeli sığınmacıların asıl amacının ülkelerine geri dönmek olduğunu, ancak hükümetin onları Türkiye’ye kalıcı olarak yerleştirme planları yaptığını öne sürdü. "Bu hamle, ülkemizi yeni bir göç dalgasına açık hale getirmekten başka bir şey değildir" diyen Tekin, bu düzenlemenin Türkiye'nin sosyal dokusunu bozma ve güvenlik riskleri yaratma potansiyeline dikkat çekti.

'VASIFSIZ YABANCI İŞ GÜCÜ'

AKP hükümetinin bazı sektörlerde çalışma izni muafiyetini 6 aydan 3 yıla çıkardığını hatırlatan Tekin, "Bu, Türk vatandaşları işsizlikle boğuşurken, yabancılara geniş çapta istihdam olanakları sunulması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu politikaların Türkiye'yi vasıfsız yabancı iş gücüyle dolduracağını belirterek, hükümetin kendi vatandaşlarını ihmal ettiğini söyledi.

'SOSYAL DENGELER BOZULACAK'

Tekin, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerde zaten mevcut olan sorunlara dikkat çekerek, milyonlarca yabancıya tanınan yeni hakların Türk milletine ağır bir yük bindireceğini belirtti. AKP'nin bu politikasının Türkiye’nin demografik yapısını geri dönülemez bir şekilde değiştireceğini savunan Tekin, "Sosyal dengeler bozulacak, toplumsal huzursuzluklar artacak ve ülkemiz kimlik krizine sürüklenecektir" dedi.

'TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİYLE OYNAMAYIN'

Tekin, AK Parti hükümetine seslenerek, "Bu vatan hepimizin! Türk milletinin geleceğiyle oynayarak kısa vadeli çıkarlar peşinde koşmanın bedeli ağır olur" dedi ve bu politikaların derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.