CHP'li Gürsel Tekin, ziyaret ettiği bit pazarında vatandaşların zor durumda kalmasını gözler önüne serdi.

Tekin, bit pazarının Türkiye'deki pek çok kişinin sıkıştığında, çaresiz kaldığında evindeki eşyalarını getirip sattığı bir yer olduğunu belirtti. "Burayı bilmeyen, tuzu kuru olanlara anlatmak istiyorum. Türkiye'de hemen hemen bütün bit pazarlarına giden bir insanım. Burası insanların sıkıştığında, çaresiz kaldığında evindeki eşyalarını getirip satabildiği bir yer. Çocuklarının ya da ailelerinin ihtiyaçlarını temin etmek için buralara gelirler. Ortalama her gün 100-150 bin insanımızın uğrak yeridir," diyen Tekin, bit pazarlarının toplumdaki yoksulluğun en somut göstergelerinden biri olduğunu vurguladı.

Erdoğan'dan ''Dış Politika'' açıklaması! Erdoğan'dan ''Dış Politika'' açıklaması!

Alım gücünden şikayet eden bir vatandaş, "Alım gücümüz olmadığı için gelip buradan çer çöplerden bir şeyler bakıyoruz. Bir şekilde ucuz fiyata mal etmeye çalışıyoruz," dedi. Başka bir vatandaş ise, "Bu millet gidip sanayiden de alabilir ama neden alamıyor? Sebep niye? Ucuza 2. ele neden talim ettiriliyor bu millet," ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Halkla konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Gürsel Tekin, "Çeşitli televizyonları, gazeteleri, siyaset bilimcileri, profesörleri, uzmanları çağırmış olsam da kimse zaman ayırıp gelmedi. Öteki Türkiye'de, yani yerli milli dediğimiz vatandaşlarımızın nasıl bir sefalet içinde olduğu, nasıl bir yoksulluk içinde olduğunu görsünler," şeklinde konuştu. Tekin, bu ziyaretin amacının, halkın gerçek yaşam koşullarını ve yaşadığı zorlukları daha geniş kitlelere duyurmak olduğunu ifade etti.