Yaz aylarında sıklıkla kullandığımız güneş kremleri cildimizi güneşin zararlı ışınlarından korumakta ve tahriş, kızarıklık gibi durumların önüne geçmektedir. Cilt kanseri gibi ciddi tehlikelerden korunmak için her mevsim güneş kremlerini kullanıyor olmamız gerekmektedir. Özellikle yaz mevsimlerinde daha dikaktli olmak için güneş kremlerini çantamızdan eksik etmememliyiz. 

Yaz aylarında daha çok maruz kaldığımız UVA ve UVB ışınları cildimize zarar verebilir. Bu zararlı ışınlardan korunmanın en güvenilir yolu güneş kremleridir. Peki güneş kremlerini kullanmanın başlıca faydaları nelerdir?

Belçika'dan bisikletle yola çıktı, Düzce'ye ulaştı Belçika'dan bisikletle yola çıktı, Düzce'ye ulaştı

Çok fazla güneş ışınlarına maruz kalan ciltler nemini kaybetmekte ve cilt kuruluğu ortaya çıkmaktadır. Cilt kuruluğu ise "erken yaşlanmaya" neden olabilmektedir. Kuru ciltlerde kırışıklıklar ve çizgiler daha belirgin hale gelebileceği için erken yaşlanma kendini gösterebilir. Bu durumla karşılaşmamak için güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekmektedir. 

30 Dakika Kuralı!

Özellikle hassas olan ciltlerde ise güneş ışınları kızarıklık gibi sorunlara yol açabilmektedir. Yüksek korumalık güneş kremleri cildi kızarıklıklardan ve güneş lekelerinden koruyacaktır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise "30 dakika"kuralıdır. Güneş kremlerini güneşe çıkmadan 30 dakika önce kullanırsak güneşin zararlı ışınlarından daha fazla korunmul oluruz. 

Kuruluğu Önleyerek Cildi Daha Parlak Gösterir

Oldukça yüksek koruma özelliğine sahip güneş kremleri, güneş ışınları nedeniyle parlaklığını yitirmiş cildin parlak görünmesine yardımcı olur. Cildin matlaşmasını öneleyrek ışıltılı görünmesini sağlar. 

güneş Kremi Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler Nelerdir?

  1. Güneş kremini dışarıya çıkmadan 30 dakika önce sürün
  2. Gün içerisinde 20 dakika aralıklarla güneş kreminizi tazelemeye özen gösterin
  3. Güneş kremini her mevsim kullanın