İstanbul Arnavutköy’de Getir deposunda çalışan işçiler iş bırakma eylemine başladı. "Her türlü kandırılıyoruz" diye tepki gösteren işçiler, bu sabah mesainin başlamasıyla birlikte deponun önünde toplandı.

İŞ BIRAKTILAR

BirGün'den Havva Gümüşkaya'nın haberine göre, maaşların iyileştirilmesi, yemek şirketinin değiştirilmesi ve iş yerinde İSİG kurallarının hayata geçirilmesini isteyen 50 işçi, iş bıraktıklarını açıkladı.

27 BİN LİRA MAAŞ İSTİYORLAR

19 bin 90 lira maaş aldıklarını söyleyen işçiler ücretlerinin yan haklarla birlikte 27 bin liraya çıkarılmasını talep ediyor.

Yönetime sürekli çalışma koşullarının iyileştirilmesi için taleplerini ileten işçiler, “Taşeron firmasıyız, Getir bütçe vermiyor. Bu yüzden düzeltemiyoruz” yanıtını aldıklarını ve durumun düzeltilmediğine tepki gösterdi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinde Özgür Özel ve Numan Kurtulmuş arasında gerginlik Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinde Özgür Özel ve Numan Kurtulmuş arasında gerginlik

Ayrıca sabah saatlerinde başlayan eylemlerden sonra deponun vardiya amiri Kürşat Bildircin’in işten çıkarıldığı söylentisinin yayıldığı ifade edildi.