İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ''Terör örgütü'' açıklaması! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ''Terör örgütü'' açıklaması!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu Genel Merkez binasında ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapıldı.

Bazı milletvekillerinin yarın AKP'nin kuruluş yıldönümünde partilerinden ayrılarak AK Parti'ye katılacağı iddialarına yanıt veren Dervişoğlu, "AK Parti'ye gidebilirler. Biz de sizler gibi duyumlar alıyoruz. Partimizden biri gitmiyor, bağımsız milletvekili pozisyonunda gitmesi muhtemel olan arkadaşlarımız var. Partimizden istifa eden hiçkimse hakkında olumsuz bir beyanda bulunmadık. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz. Onlara çıktıkları yeni siyasi yolda başarılar dileriz" dedi. 

Davutoğlu da, "Ben görevdeyken iki kavram kullandım aynı gün bu kavramlar Google'da en çok aranan kavramlar olmuş. Birisi epistemoloji biri de nepotizm. Bir yeni kavram söyleyeceğim; mitomani. Mitomani; sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişi demek. Bir senedir 'Gelecek Partisi'nden 3 kişi, 1 kişi, 7 kişi ayrılacak' diye diye bir yılı tamamladık. İnsanda biraz utanma olur. Bunlar yalandan da utanmyorlar. Bir yıl geçti hala aynı haber tekrar tekrar geliyor. Benim bir kulağım Lübnan'da bir kulağım Bangladeş'te, bir kulağımla da Amerikan seçimlerini takip ediyorum. Mitomanilere ayıracak vaktim yok. Bizim arkadaşlarımızın da vakti yok" diye konuştu.