Yerel seçimlerde aldığı yenilgiyle birlikte kuruluşundan bu yana ilk kez ikinci parti konumuna düşen AK Parti'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atacağı adımlar merak ediliyor. AK Parti’nin dört gün sonra kutlanacak olan 23. yıl dönümünde, Gelecek ve İYİ Parti'den önemli isimleri kadrosuna katacağı düşünülüyor.

Bu gelişmelerle ilgili olarak Gelecek Partisi'nden Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı açıklamalarda bulundu. Yamalı, AK Parti ile bazı görüşmeler gerçekleştirdiklerini doğruladı ve “Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz" dedi.

Devlet Bahçeli, ‘erken seçim’ üzerinden Özgür Özel’i hedef aldı: Telaffuz etmesi akıl tutulmasıdır Devlet Bahçeli, ‘erken seçim’ üzerinden Özgür Özel’i hedef aldı: Telaffuz etmesi akıl tutulmasıdır

12Punto’nun haberine göre, Yamalı görüşmeler hakkında şu açıklamayı yaptı: “Bazı görüşmeler yapıyoruz. AK Parti de bunlardan biri. Oradaki arkadaşlarımız yıllarca beraber çalıştığımız isimler.”

Yamalı, AK Parti'nin kurucularından biri olduğunu belirterek, “AK Parti’ye bazı tavsiyelerimiz oluyor. Ben AK Parti’nin kurucularından biriyim. Karşılıklı konuşuyoruz ancak şu an kendi partimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Görüştüğümüz partiler arasında İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi de var” şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu’nun haberi olmadığı ve gizli buluşmalar yapıldığı iddialarına da yanıt veren Yamalı, “Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. Her şey genel başkanın bilgisi dahilinde. Görüşmelerimizin çoğu kamuya açık. Genel başkanın iradesi, bilgisi ve onayı olmadan hiçbir şey yapmıyoruz. Biz bir paket değiliz. 6’lı masada isteklerimizi gerçekleştiremedik. Bu görüşmeler genel başkanımızın talimatlarıyla ve son kararı da Ahmet Davutoğlu verir. AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz" dedi.