İstanbul'un Gayrettepe semtinde bulunan "Masquerade" adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangın, 29 kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu. Yangınla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu tarafından başlatılan hazırlık soruşturması sona erdi. Hazırlanan iddianamede, yangında ihmali bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beşiktaş Belediyesi personeli hakkında 2.5 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

T24'ün haberine göre, 55 sayfalık iddianamede, iki belediyede görevli sanık yönetici ve personeli için “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma ve görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla ceza verilmesi istendi. Soruşturma, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri tarafından hazırlanan ve İstanbul Valiliği tarafından onaylanan rapora dayanarak yürütüldü.

Anagold Madencilik'ten, CHP'nin İliç raporuna ilişkin yeni savunma Anagold Madencilik'ten, CHP'nin İliç raporuna ilişkin yeni savunma

'DİSKOTEK İZNİ VERİLDİ'

İddianamede, müfettiş raporunda belirtilen mevzuat hataları ve eksikliklerine 1987 yılından günümüze kadar yer verildi. Gece kulübünün sinema salonu olarak inşa edilmesine rağmen, Beşiktaş Kaymakamlığı ve Beşiktaş Belediyesi tarafından 1987 yılında mevzuata aykırı bir şekilde “diskotek” izni verildiği ifade edildi. Ayrıca, iş yeri için 2006 yılında restaurant-kafe-bar olarak ruhsat başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

Kaynak: T24