Spor

Galatasaray'da eleştiri oklarının hedefinde Okan Buruk var!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş hezimetinin ardından Young Boys maçlarındaki başarısız taktiklerle eleştirilerin hedefi haline geldi.

Abone Ol

Süper Lig tarihinin üst üste galibiyet rekorunu iki sezon üst üste kıran, iki şampiyonluk yaşayan, 102 puanla rekor kıran Buruk üst  üste darbelerle artık eleştiri oklarının hedefinde. 5-0’lık Beşiktaş hezimeti sonrası Young Boys maçlarındaki taktik zafiyet tecrübeli teknik adamı yıprattı.

İsviçre ekibine karşı hemen hiçbir taktiği tutmadı. Çift forvet denemesi başarısız oldu. İlk maçtan sonra kullandığı "Azeri hakem isteriz", rövanştan önceki "Bu takıma başarısız diyorsanız Real Madrid’i tutmanız lazım" ve elenme sonrası kullandığı "Rakibi önemsemezsek..." şeklindeki sözleri de büyük tepki çekti.

YENİ SEZON KARNESİNDEKİ KIRIKLAR SÜREKLİ ARTIYOR

Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmak için Kopenhag deplasmanına çıkıldı. Rakip1-0 kazandı. Cimbom, grubun zayıf halkasına karşı iki maçta beş puan kaybetti.

Avrupa Ligi’nde Sparta Prag geldi. İlk maçta 3-2 kazanıldı ama rövanşta Çek ekibi 4-1gibi farklı bir galibiyet aldı. İkinci Avrupa şampiyonluğu hayali suya düştü.

Süper Lig’deki üst üste galibiyetler sonrası Fenerbahçe’yi yenip şampiyonluğu ilan etme fırsatı Aslantepe’de geldi. Rakip 10 kişiyle 1-0 kazandı. Kupa riske girdi.

Süper Kupa’da rakip geçen sezon 46 puan fark atılan Beşiktaş’tı. Cimbom favoriydi ama 5-0 gibi tarihi bir hezimetle hem kupaya veda etti hem de motivasyon kaybetti.

Şampiyonlar Ligi’nde çıkabilecek en kolay rakip Young Boys’a iki maçta da yenilerek elendi. Rakip sayısız gol kaçırdı. İki maçta üç kez de direkleri aşamadı.