Gündem

FETÖ üyesi ihraç hakim Mustafa Karatay, saklandığı evde yakalandı

FETÖ üyesi ihraç hakim Mustafa Karatay, MİT ve Emniyet'in ortak operasyonu sonucu, Ankara’da saklandığı evde yakalandı.

Abone Ol

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak operasyonu sonucu FETÖ’cü hâkim Mustafa KARATAY, Ankara’da saklandığı evde yakalandı.

İhraç hâkim Mustafa KARATAY, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 8 yıldır aranıyordu. Firari FETÖ’cü Mustafa KARATAY, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin mimarlarındandı. FETÖ’nün yargıdaki en kilit operasyon elemanlarından biri olarak örgütte kilit rol oynuyordu. Örgüt ile bağlantısını saklandığı evden yürütmeye çalışıyordu.

FİLM GİBİ OPERASYON

Milli İstihbarat Teşkilatı, FETÖ’nün önemli isimlerinden olan Mustafa KARATAY’ın yakın bir komşusunun ihbarı üzerine harekete geçti. Yapılan uzun takip sonucu ihbar edilen dairede, 8 yıldır kaçak olan ihraç hâkim KARATAY’ın yaşadığı kesin olarak tespit edildi.

MİT ve Ankara TEM’in ortak operasyonu ile FETÖ’cü Mustafa KARATAY Ankara Yenimahalle’deki evinin odasında, kıyafetlerinin arasına saklanmış bir şekilde bulundu.

ELE GEÇİRİLEN DİJİTAL MALZEMELERE EL KONDU

FETÖ’cü ihraç hâkim KARATAY’ın evinde yapılan arama sonucu örgüt üst yönetimi ile iletişim için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital malzemelere el konuldu. Firari hâkim Mustafa KARATAY’ın Signal uygulaması üzerinden örgüt ile iletişim kurduğu tespit edildi.