Genel

Fernas işçileri işverenle masaya oturmak için Soma'ya dönüyor

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilik’te çalışan ve sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan ve 52 gündür direnişlerini sürdüren Fernas işçileri, üç gündür yaptıkları açlık grevine şirket ile müzakere yolu açılması üzerine bugün son verdi. İşçiler, işveren ile masaya oturmak için Ankara'dan Soma'ya yola çıktı.

Abone Ol

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait Manisa Soma'daki Fernas Madencilik'te sendikaya üye oldukları ve haklarını talep ettikleri için işten atılan ve 52 gündür direnen madenciler, 'müzakere yolunun açıldığını' duyurarak Ankara'da başlattıkları açık grevine ara verdi. Kararın, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in AK Parti Batman Milletvekili ve Fernas Madencilik’in sahibi Ferhat Nasıroğlu'yla yaptığı görüşmenin ardından alındığı ifade edildi. Fernas işçileri, yarın Soma’da işveren ile görüşme yapmak için yola çıktı. Ankara'dan hareket etmeden önce işçiler Kurtuluş Parkı'nda açıklama yaptı.

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, yarınki sonuca göre cumartesi günü açıklama yapacaklarını söyledi. Çakır, "Yarın 5 kişilik bir heyetimiz patron vekilleriyle görüşecekler. Eylemimizdeki iki etabımızı yarınki sonuca göre açıklayacağız. Türkiye'deki bütün işçi sınıfına, siyasi partilere, kamuyouna madencilerin yanında oldukları için teşekkür ederiz. Bu başarı Türkiye'nin başarısıdır" dedi.