Gündem

Fahrettin Koca 'istifa etti' iddiası

Halk TV'nin haberine göre, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaşanan tartışmalar sonucunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını istediği öne sürüldü.

Abone Ol

Halk TV'de yayımlanan habere göre; AK Parti'nin Kızılcahamam kampında Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede vefat eden bir yakınını dile getirerek bakanlığın denetimlerinin yetersiz olduğunu ifade etti. Bakan Koca ise "O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz" şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girerek, "Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın" dedi.

Sağlık sistemindeki ciddi sorunları dile getiren bazı milletvekillerinin yorumları üzerine başlayan tartışma, Bakan Koca'da kırgınlık yarattı.

İddialara göre Koca, bugün Erdoğan'ı arayarak affını istedi ve Erdoğan da bu talebi kabul etti. Bir başka senaryoya göre ise Erdoğan, Koca'dan affını istedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Bakan Koca’ya istifa iddialarını sordu. Bakan Koca "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda.”

Bakan Koca, “Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz” sorusuna ise, “Biz her zaman görüşüyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı sert bir şekilde eleştirmişti. Koca’ya dönerek, “Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız” demişti.