Venezuela’nın Zulia eyaletindeki Maracaibo Gölü’nde, devletin işlettiği petrol platformuna giden işçileri taşıyan tekne battı. Teknedekilerden ikisinin cesedi bulundu. 4 kişi ise hala bulanamadı.

Yolcu uçağında cinsel ilişkiye giren çift gözaltına alındı Yolcu uçağında cinsel ilişkiye giren çift gözaltına alındı

Patronlardunyası.com'un haberine göre, Devlet işletmesi olan Venezuela Petrolleri’ne bağlı Maracaibo Gölü’ndeki arama platformunda bir süredir sızıntı yaşanıyordu. Hükümet, petrol sızıntısından etkilenen Maracaibo Gölü'nü arındırmak için özel bir plan açıklamıştı.

ALTI İŞÇİ VE BİR TEKNE GÖNDERİLDİ

Petrol kuyusunun bakım hizmetini sağlayan Sosca şirketi dün 6 işçiyi tekneyle platforma gönderdi. Ancak hava koşulları nedeniyle işçileri taşıyan Chantise G isimli tekne battı. Bölgeye hemen başka bir tekne gönderildi. Batan teknedeki işçilerden ikisinin cansız bedenine ulaşıldı. Dört işçi ise halen aranıyor.

PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Sosca şirketinden yapılan açıklamada, “İki kişinin üzücü ölümünü ve dört mürettebat üyesinin ortadan kaybolduğunu bildiriyoruz. Vatandaşların güvenlik kuruluşlarıyla birlikte aktif arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyoruz" denildi.

Venezuela Petrolleri’nden yapılan açıklamada ise, üst düzey bir soruşturma komitesinin kurulduğu ve işçilerin ailelerine gerekli desteğin sağlanacağı belirtildi.