Murat Özdemir, çok sayıda kediyi kezzap ve asit gibi kimyasal maddeler dökerek öldürdüğü ve yaraladığı iddiasıyla geçen yıl tutuklanmıştı. Hakkında 10 buçuk aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Özdemir, bugün İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Aile hekimlerinden Sağlık Bakanlığı'na tepki: Sahadan kopuk yasalar... Aile hekimlerinden Sağlık Bakanlığı'na tepki: Sahadan kopuk yasalar...

Sanığı üst sınırdan cezalandıran hakim, "bir ev veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan, bu saldırıyı birden fazla hayvana karşı gerçekleştirmesine de dikkate alarak artırımla 4 yıl 6 ay hapse çarptırdı. Sanık hakkında "bir ev veya evcil hayvana işkence etmek veya acımasız veya zalimce muamelede bulunmak" suçundan, yine bu saldırıyı birden fazla hayvana karşı gerçekleştirdiği için cezada artırım uygulayarak 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı. İki ayrı suçtan toplam 7 yıl hapse çarptırılan Murat Özdemir'in davasını İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi ve hayvanseverler de takip etti.