Gündem

Eyüp Sabri Tuncer'den AB'nin toplatma kararına yanıt: Sadece eski ürünler için geçerli

Eyüp Sabri Tuncer'in Mart 2022 öncesi ürettiği bazı ürünlere AB tarafından toplatma kararı verilmesinin ardından şirketten yapılan açıklamada kararın yalnızca eski ürünleri kapsadığını ve mevcut ürünlerinin bu durumdan etkilenmediği belirtildi.

Abone Ol

Türkiye'nin önde gelen kozmetik markalarından Eyüp Sabri Tuncer'in Mart 2022’den önce piyasaya sürdüğü bazı ürünler hakkında Avrupa Birliği (AB) toplatma kararı verdi.

"KARAR, TÜM ÜRÜNLERİ KAPSAMIYOR"

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Tuncer, yaptığı açıklamada, toplatma kararının sadece Mart 2022’den önce üretilen bazı ürünlere yönelik olduğunu belirtti. CNBC-e’ye konuşan Tuncer, Avrupa’da bu konularla ilgili sorumlu bir şirketle çalıştıklarını ifade ederek, "Avrupa’da da daha önce hiç uygulanmamış enteresan bir süreç yaşıyoruz. Konuya ilişkin belgeler de yavaş yavaş elimize ulaşmaya başladı. Aslında biz Avrupa Birliği’nde bu konularla ilgili sorumlu bir şirketle çalışıyoruz. O şirkete ne bir ihtar gelmiş, ne de imha talebinde bulunulmuş. Almanya’daki distribütörümüze de böyle bir bilgi gelmemiş. Dolayısıyla kimseyle irtibat sağlanmadan doğrudan bir toplatma kararı yayınına çıkılmış. Karara ve hafta sonu nedeniyle yeni elimize ulaşan belgelere de baktığımızda toplatma kararı Mart 2022’den önceki ürünlerle ilgili," dedi.

"TOPLATILAN ÜRÜNLER ZATEN PİYASADA OLMAYAN ÜRÜNLER"

Hasan Engin Tuncer, toplatma kararı alınan ürünlerin fotoğraflarına bakıldığında, bu ürünlerin 2021’den önce üretilmiş ve son kullanma tarihi geçmiş ürünler olduğunu vurguladı. "Yani son kullanma tarihi geçmiş ve vitrine çıkması olası olmayan ürünler. Distribütör firmanın deposunun bir köşesinde unutulmuş. Normalde önce bu konuyla ilgili distribütör firmaya veya bizimle ilişkili olan sorumlu firmaya bir uyarı verip imha ettirmeleri gerekirdi. Fakat bunu yapmadan kararı doğrudan yayına çıkmışlar," açıklamasında bulundu.

"AMAZON'UN AÇIKLAMASI YANLIŞ"

Tuncer, açıklamasında Amazon’un toplatma kararıyla ilgili yaptığı duyurunun yanlış olduğunu söyledi. "Yayınlanan kararda toplatma kararının hangi tarihli ürünler için olduğu net bir şekilde belirtilmiş. Buna rağmen sanki tüm ürünler içinmiş gibi bir duyuruyu doğru bulmadık. Öte yandan da Amazon’un geri çağırma duyurusuna rağmen diğer taraftan ürünlerimizin satışına da devam ettiğini görüyoruz," ifadelerini kullandı.

"ARTIK BU MADDE KULLANILMIYOR"

Tuncer, ürünlerinde artık kullanılmayan maddenin sadece AB’de yasaklandığını belirterek, "Bu madde ABD’de yasak değil, Rusya’da, Çin’de, Hong Kong’ta veya Singapur’da da yasak değil. Kaldı ki bu madde bizde artık kullanılan bir madde de değil," dedi. Türkiye'de de Sağlık Bakanlığı ile iletişim halinde olduklarını söyleyen Tuncer, "Eğer aldığımız sağlık sertifikalarında sorun olsaydı, ürünlerimizin Türkiye’de de satılması mümkün olmazdı," şeklinde konuştu.

Kaynak: CNBC-e