Efsane İtalyan futbolcu Salvatore Schillaci hayatını kaybetti Efsane İtalyan futbolcu Salvatore Schillaci hayatını kaybetti

Avusturya'nın Polonya ile Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynadığı karşılaşma EURO 2024’te krize yol açtı.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Avusturyalı seyircilerin bulunduğu bölümde "Avrupa’yı savun" pankartı açıldı. UEFA, Almanya’nın komşusu ile ilgili ırkçılık soruşturması açtı. Bu slogan ‘Bilinen-Kimlikçi Hareket’ (Idenditaere Bewegung) adlı aşırı sağcı grubun sloganı olarak biliniyor.

Hareket, Avrupa’nın islamlaşma hareketleri tarafından tehdit edildiğini öne sürüyor ve Avrupa’nın mevcut etnik yapısının korunmasından yana bir politika güdüyor.

Ggjpg Yl Zu O J B2Gk G Xbj W A1Xm W0G

FEDERASYON: TAKIMIM ÇOK KÜLTÜRLÜ

Alman Anayasası’nı Koruma Teşkilatı tarafından takip altında olan örgüt ‘insan onuru ve demokrasi ilkesini ihlal etmekle’ suçlanıyor.

Avusturya Futbol Federasyonu (ÖFB) pankartın sıkı kontrollere rağmen stada nasıl sokulabildiğini anlayamadıklarını açıkladı.

Federasyon “Milli takımımız, toplumun her alanında açıkça hoşgörü, çeşitlilik ve uyumu temsil ediyor” derken; suç duyurusunun ardından kimlik tespitlerinin yapılmasına çalışılıyor.

Avusturya Irkcilik Euro 2024Jpg R I2 Vu5P Vq0 S Y Q W Rm3Tumq A