Eskişehir’de iddiaya göre, oynadığı savaş oyunlarının etkisi altına giren 18 yaşındaki A.K., balta ve bıçak ile bölgedeki bir çay bahçesinde oturan yurttaşlara saldırdı.

Miss Turkey birincisi İdil Bilgen, Bingöl’e atandı Miss Turkey birincisi İdil Bilgen, Bingöl’e atandı

Çelik yelek ve kask giyerek yüzünü maske ile gizleyen şüpheli, bölgedeki çay ocağında oturan 5 kişiyi bıçakla yaraladı. Olayda yaralanan 5 kişi ise kentteki hastanelere sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralılardan 2’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Uluönder tramvay durağı yakınlarında, sokakta kesici aletle rastgele insanlara saldırarak 5 kişiyi yaralayan şüphelinin gözaltına alındığını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olaya ilişkin soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi. Tunç,  saldırıda yaralanan vatandaşlara acil şifalar diledi.

Adalet Bakanı Tunç: "Saldırgan gözaltına alındı"

Bakan Tunç’un X hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Eskişehir’de sokakta kesici aletle rastgele insanlara saldırarak 5 kişiyi yaralayan şüpheli A.K., Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

VALİLİK: SUÇ SABIKASI YOK

Eskişehir Valiliği, elindeki bıçakla sokakta karşılaştığı 5 kişiyi yaralayan şüpheli A.K.’nın suç sabıkası olmadığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Tepebaşı ilçesinde çay bahçesi içerisinde meydana gelen ‘bıçakla yaralama’ olayı ile ilgili olarak rastgele insanlara saldırarak 5 vatandaşımızın yaralanmasına sebebiyet veren şüpheli A.K. emniyet görevlileri tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmiş, suç unsuru kesici-delici alet muhafaza altına alınmıştır. 19 Haziran 2024 tarihinde 18 yaşını dolduran ve şu ana kadar yapılan incelemelerde daha önce adli bir suç kaydı bulunmayan şüpheli hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz” denildi.