Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Mehmet Emin Aktar ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Ekin Yeter, Defence Sans Frontieres (Sınır Tanımayan Avukatlar) adına avukat Françoise Cotta, Lawyers for Lawyers'ı (Avukatlar için Avukatlar) temsilen Tara Fiechter ve Pim Oremans'ın yanı sıra çok sayıda avukat takip etti.

Duruşmada söz alan Aktar, savcı esas hakkındaki görüşü sunduktan sonra savunma yapacağını bildirdi. Aktar’ın avukatı Resul Temur, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında açılan davalarda Yargıtay ve İstinaf mahkemelerinin verdiği kararları hatırlattı. 

Aktar’ın hedef gösterdiği iddia edilen savcı M.K’nin, 28 Kasım 2015’te öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin anmasına katılan avukatların fişlendiği soruşturmayı yürüttüğünü söyleyen Temur, bununla ilgili yayınlanan haberlerde savcı M.K’nin isminin geçtiğini kaydetti.  Savcı M.K’nin tanınan, bilinen bir kişi olduğunu, şu anda görev yaptığı adliyenin internet sayfasında savcının ismi ve fotoğraflarının yayınlandığı belirten Temur, herkes tarafından tanınan ve bilinen savcının isminin açıklamanın suç olmadığını ifade etti.

Avukat savunmaların ardından savcı esas hakkındaki görüşünde, Aktar’ın avukatlarının mahkemeye sunduğu belgelerin incelenmesi ve esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, dosya arasına giren belgeleri incelemek ve esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için savcıya süre vererek, davayı 28 Haziran'a erteledi. (ANKA)