CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, kayınbiraderini müdür olarak işe almasını "Prezentabl" sözleriyle savunmuştu. Özer'in oğluna, kızına, kardeşine, akrabalarına belediyede görev verdiği öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Özer'in kayınbiraderini görevden almasını istemiş Özer ise Özel'i, dinlemedi.  Esenyurt Belediyesi ilçede deprem paneli düzenledi. Panelde Maltape Belediye Başkanı Esin Köymen de katılımcı olarak yer aldı.

Gözde Apartmanı davasında müteahhit, suçu depreme attı: Büyüklüğü araştırılsın Gözde Apartmanı davasında müteahhit, suçu depreme attı: Büyüklüğü araştırılsın

Panel sonrası Özer, Köymen'e plaket takdim etti. Köymen ile birlikte fotoğraf paylaşan Özer'in makam odasındaki fotoğraflar dikkat çekti. Özer'in makam odasına, Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağı ile birlikte kendi foto fotoğrafını astığı görüldü. Özer'in bu davranışı tepkilere neden oldu.

NEDEN KENDİ FOTOĞRAFINI ASAMAZ?

"Makam odalarının ve kamu binalarının eşya yerleşimi, kullanılacak malzemeler gibi detaylar en ince ayrıntıya kadar mevzuatlarla belirlenmiş ve sunulmuştur. En son 2004 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda Makam odalarında mülki amir ve yöneticilerin fotoğraflarının yer alması yasaklanmıştı. 

2018 yılında dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla gönderilen yazı ile kurumlara Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafınıl koyulması istenmişti. "

Ahmet Özer'in makam odasında bulunan kendi fotoğrafı yönetmeliklere aykırı olmasının yanında etik olarakta tepki çekti.