Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa edeceği iddia edildi. Bakanlık ve bizzat Şimşek eliyle iddia yalanlandı. AKP'li Şamil Tayyar, iddianın ortaya atılmasında partisinin içini 'maskeli dostlar' diyerek işaret etti.

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz da bugünkü (26 Ağustos) köşe yazısında, "Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’na geri döneceği ileri sürülüyor. Erdoğan’ın iş görme şekli, bu ihtimalin mümkün olabileceğini düşündürüyor. Şimşek, gerçekten istifa etti mi? Şimşek’e yakın olduğunu bildiğim bir kaynağım bana “İstifaya niyetlendi. Fakat Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vazgeçirdi” dedi. Kaynağım, Şimşek’in, kimi kararları AK Parti yönetimi tarafından engellendiği için istifaya niyetlendiğini vurguladı" ifadelerini kullandı.

Şimşek'in istifa iddiasına ilişkin ilk yorumu yapan Erol Mütercimler, bu sefer olası bir 'görevden alınma senaryosu'nda bakanlık koltuğuna oturabilecek iki ismi söyledi.

"TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE OLUR"

Mütercimler, bir Kemalist olarak en başından beri Şimşek'in göreve gelmesinde karşı olduğunu fakat görevden alınmasının şu an için Türkiye aleyhine olacağını söyledi.

Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı: Tütün ve tütün ürünlerinde ÖTV artışı Erdoğan imzaladı, Resmi Gazete'de yayımlandı: Tütün ve tütün ürünlerinde ÖTV artışı

ALİ BABACAN VE BERAT ALBAYRAK AYRINTISI

Mütercimler, 'olası bir senaryoda' AKP'nin eski Ekonomi Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın bakan olabileceğini söyledi. Mütercimler Youtube kanalında şöyle konuştu:

"ŞİMŞEK GİDERSE, EKONOMİ ALLAK BULLAK OLUR"

"Mehmet Şimşek'in istifa etme şansı yok tabi görevden alınırsa, kırılgan ekonomik yapı allak bullak olur. Ülkemizin aleyhine olur. Mehmet Şimşek gönderilirse yerine senaryo olarak söylüyorum ya Ali Babacan ya Berat Albayrak gelir. Oturun şimdi siz hesabı yapın. Ben niçin Şimşek kalsın diyormuşum. Benim bir tek derdim var ülkem. Bu isimleri ifade ettikten sonra başka konuşmalarda ortaya çıktı. Fatih Altaylı ayın yedisinde bazı AKP'liler karşılaşmış bunu öğrenmiş, ben ondan daha geç olarak isim öğrendim. Efendim bunu kimden? İsim verilmez. Ama köken ne? Erdoğan'a çok sadık, AKP'ye değil, Saray'daki danışmanlardan nefret eden AKP'lilerle konuşurken isim onlar verdi"