Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) verilerine göre, bu yılın ilk altı ayında Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına yönelik 1 milyar 133 milyon TL harcadı.

BirGün'den İsmail Arı'nın aktardığına göre, bu harcama, en düşük emekli maaşı olan 12 bin 500 TL ile kıyaslandığında yaklaşık 90 bin emeklinin bir aylık maaşına eşdeğer.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nin, 2023 yılı tamamında yaptığı 1 milyar TL’lik harcamayı bu yılın ilk beş ayında aştığı belirtildi.

İsrail'in saldırılarından sonra Nasrallah'tan açıklama: Bu bir savaş suçudur İsrail'in saldırılarından sonra Nasrallah'tan açıklama: Bu bir savaş suçudur

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin güvenliğinden sorumludur. Başkanlığın görev tanımı ise şu şekildedir:

“Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığını sağlamak, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım aracı ile intikali esnasında yakın koruma hizmetlerini yürütmek, ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini temin etmekle görevlidir.”