Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, temmuz ortasında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yapmayı planladığı ziyaretin ardından, Türkiye'ye yaklaşık 10 milyar dolarlık doğrudan yatırımın gelmesi bekleniyor. Erdoğan, 17-19 Temmuz tarihleri arasında Suudi Arabistan, Katar ve BAE liderleriyle görüşecek.
Bu görüşmelerde, Mayıs ayındaki seçimler öncesinde zayıflayan Türk ekonomisine dış kaynak aktarılması da ele alınacak. İsimlerini açıklamak istemeyen iki üst düzey yetkili, müzakerelerin henüz tamamlanmadığını belirtti, ancak uzun vadede Türkiye'nin enerji, altyapı ve savunma sektörlerine bu ülkelerden 30 milyar dolara kadar yatırım yapılmasını beklediklerini ifade ettiler.
Bir üst düzey yetkili, "Kısa vadede bu tutarın üçte birinin gelmesi büyük önem taşıyor... Körfez ülkelerine yapılacak olan ziyaretten ciddi bir beklenti var. Önemli anlaşmaların imzalanacağı noktalar da bulunuyor" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı, konuyla ilgili sorulara henüz yanıt vermedi. Haber anında Riyad, Doha ve Abu Dabi'deki makamlara ulaşılamadı.
Yetkili, bu yatırımların doğrudan yatırım olması nedeniyle "ekonomiye olan güvenin bir göstergesi olduğunu ve bu açıdan son derece önemli" olduğunu vurguladı.