İktidar yandaşı Rasim Ozan Kütahyalı: Öcalan ev hapsine alınsın, İmralı turizme açılsın İktidar yandaşı Rasim Ozan Kütahyalı: Öcalan ev hapsine alınsın, İmralı turizme açılsın

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 2018'da Şenyaşar ailesinin karıştığı silahlı çatıma ile ilgili davada önemli bir gelişme yaşandı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu bulunan tüm sanıklar tahliye edildi.

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan sanıklar arasında saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar da yer aldı.

Savcı, sanıkların tahliyesini ve kovuşturmanın genişletilmesini talep ederken, Şenyaşar ailesi avukatları da bu talebi destekledi.

T24'ün haberine göre; saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden tutuklu Fadıl Şenyaşar ile saldırganlar arasında yer alan tutuklular Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız hakkında tahliye kararı verildi.

Mahkeme, tüm sanıkların "konutu terk etmeme" yani ev hapsiyle şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 21 Şubat 2025'te yapılacak.

ERDOĞAN'A SESLENMİŞTİ: OĞLUMU BIRAKIN EVE GİDEYİM

Şanlıurfa'daki adalet nöbetini önce Adalet Bakanlığı önüne ardından TBMM'ye taşıyan anne Emine Şenyaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmişti. Şenyaşar, "Oğlumu bırakın evime gideyim” demişti. .

Senyasar Ailesi Cumhurbaskani Erdoganla Gorusme Talebi Karsilanana Kadar Tbmmde Eyleme Devam Edecek

NE OLMUŞTU?

Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018’de eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmaları sırasında Şenyaşar ailesi ile Yıldız’ın koruma ve yakınları arasında silahlı kavga çıkmıştı.

Mehmet Şah Yıldız ve hastaneye sevk edilen Esvet Şenyaşar ile iki oğlu, Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmiş, sekiz kişi de yaralanmıştı.

Eşi ve iki oğlu öldürülen ve DEM Parti Vekili Ferit Şenyaşar'ın annesi de olan Emine Şenyaşar, adalet nöbetine başlamıştı.