Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, olağan kongresinde hükümete yönelik eleştirilerini sıralayan TÜSİAD'ı hedef aldı. Erdoğan, "Eski Türkiye'nin karanlık ve kaotik ikliminde senelerce borunuzu öttürmüş olabilirsiniz. Hukukun kapsama alanı dışında tutulduğunuz eski Türkiye'yi özlemiş de olabilirsiniz ama yeni Türkiye'de haddinizi bileceksiniz." dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.  Erdoğan, "İçeride ve dışarıda çok önemli temaslarımız oldu. AKP ve Cumhur İttifakı olarak Meclis çatısı altındaki çalışmalarımızı yoğun bir tempoyla sürdürüyoruz.Aziz milletimize karşı sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirmenin çabasındayız. Hizmet mücadelemizde de Türkiye'deki çarpık muhalefet anlayışının tüm tezahürlerine şahit oluyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğan şunları kaydetti:

-Biz milletimize daha fazla hizmet üretmek için gecemizi gündüzümüze katarken muhalefet kanadı bizim hızımızı kesmek için elinden geleni yapıyor. Türkiye'de muhalefet açığı var. Gezi vandallığından FETÖ'nün kumpasları darbe girişimlerine kadar tüm saldırıların hamiliğini üstlendiler. Biz adeta kelle koltukta FETÖ ile mücadele ederken bunlar örgütün şirketlerinin önünde nöbet tutuyordu. Biz Gezi olaylarında milli iradeyi savunurken bunlar sokakları ateşe veren çapulcuların avukatlığını yapıyorlardı.

-Biz 15 Temmuz gecesi tanklara karşı milletimizle birlikte göğsümüzü siper ederken bunlar keyif kahvelerini yudumlayarak darbeyi seyrediyorlardı. CHP'de gelen gideni aratır düzeni sayın Özel ile de bozulmadı. CHP liderinin  trajikomik hallerine baktıkça bu partiye oy veren vatandaşlarımız adına doğrusu biz üzülüyoruz.

"MOTOR SU KAYNATTI"

-Sayın Özel son 3 haftadır marjinal sol örgütlerin sloganını meşrulaştırmak için kendini paraladı. 40 dereden su getirdi. Grup kürsüsünde Almanca şiir okuma müsameresinden şahsımıza yönelik edepsizce hakarete kadar her türlü hüneri sergiledi. Motor su kaynattı, devreler yandı, hafıza 'error' verdi. Asıl cahilin, şiir bilmezin kendi olduğu ortaya çıktı. Tam anlamıyla bir şiir katliamına imza attı.

-Milli iradenin temsilcileri olarak şikayet etme gibi bir lüksümüz yoktur. Biz hizmet ve eser siyasetini temel ilke olarak benimsemiş bir kadroyuz. Yarın bu unvanlardan sıyrıldığımızda arkamızda hoş bir sada bırakmaktır.

Muhalefet ne ile meşgul olursa olsun biz işimize bakacağız. Daima hedeflerimize odaklanacağız. Türkiye'ye aşkla hizmet edeceğiz. Bize oy versin ya da vermesin her bir vatandaşımızın emaneti omuzlarımızdadır.

BAHÇELİ AÇIKLAMASI

-Sayın Devlet Bahçeli'ye bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlığına kavuşmasından memnuniyet duyuyorum.

-İlçe başkanlarında yüzde 65, il başkanlıklarında ise yüzde 75 oranında bir değişim yaşandı. Bu süreci suhuletle yönettik.

'Sahte diploma' soruşturmasına ilk tepki: 'Ne kadar korktuklarını gösteriyor!' 'Sahte diploma' soruşturmasına ilk tepki: 'Ne kadar korktuklarını gösteriyor!'

-Partimize yakışır şekilde kongre maratonumuzun son düzlüğüne ulaşmış bulunuyoruz. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu başka siyasi partilerle ilgili alevlenen tartışmalara baktığımızda daha iyi anlıyoruz.

-Lafa gelince dürüstlüğü elden bırakmayanların çevirdiği dolaplar yavaş yavaş ortalığa saçılmaya başladı.  Medyaya, sosyal medyaya yansıyan iddiaların yenilir yutulur yanı yok.

-Kapanmamış hesapları varsa bizi buna dahil etmesinler. Konuya yargıya da intikal ettiğine göre gitsinler kozlarını mahkemede paylaşsınlar.  Bizim üzerimizden  hesap görme yanlışına düşmesinler. Biz ne hançer biliriz ne de şaibeli iş yaparız.

Siyasette de devlet idaresinde de bütün işlerimizi kanunlara göre icra ederiz. Temiz siyaseti kendisine rehber edinmiş bir partiyiz. AK Parti'de kavga, gerilim bekleyenler bugüne kadar hep avuçlarını yaladı. Yeni bir dönemin kapılarını açacağız.

"LOKUM YERİNE TOGG HEDİYE ETTİK"

-Ziyaretlerimizde muhataplarımıza TOGG'u hediye ettik. Lokum yerine TOGG hediye etmemizin muhalefeti rahatsız ettiği görülüyor. Ufku dar olanlar bizi anlayamaz. Ufku şahsi çıkarlarının ötesine geçemeyenler bizi anlayamaz. Şarap tatmak veya parti düzenlemek için Avrupa'ya gidenlerin bizim 360 derecelik dış politika vizyonumuzu anlamalarını zaten beklemiyorduk."

TÜSİAD AÇIKLAMASI

-2002 öncesinde TÜSİAD zihniyetinin neye tekabül ettiğini hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Bunlar eski Türkiye'de sadece paraya hükmediyorlardı aynı zamanda siyaseti de istedikleri gibi dizayn ediyorlardı.

-Çıkarlarına göre karar organlarını kontrol ediyor ve yönlendiriyorlardı. Gazete manşetleri vasıtasıyla iktidarlara ayar veriyorlardı, biz buna dur dedik.

-Milletin muazzez emanetinin üzerinde hiçbir güç tanımadık. Ekonomiyi rant ekonomisi olmaktan çıkarıp üretim ve ihracat ekonomisi haline dönüştürdük.

-İktidarlarımız döneminde kişi başına gelir 3600 dolardan 15 bin doların üzerine çıktı. Ey TÜSİAD 3600'den 15 bin doların üzerine çıkan bir süreç var. Bu AK Parti iktidarının döneminde oldu.  Ya siz hesap bilmiyorsunuz ya hesabınız bozuk. Çöken sistem değil onların hayali.

-Türkiye'nin gerçek anlamdaki her demokrasi ve kalkınma hamlesi TÜSİAD zihniyetini daima rahatsız etmiştir.

-Bu kuruluşun darbeciler, cuntacılar, emperyalistler ve onların etki ajanlarının safında ülkemize ve milletimize karşı sergilediği üstenci, faşizan, nobran tavırlar toplumsal hafıza kayıtlarımız var.

-TÜSİAD'ın eski zihniyetinin yeniden tedavüle sokulmaya çalıştığının farkındayız.

-Başaramayacaksınız. Türkiye'nin terör örgütleriyle iltisaklı muhterislere teslim olmasını istiyorsanız bilin ki böyle bir şey asla gerçekleşmeyecek.

-TÜSİAD'ın Türkiye'de güven iklimini bozan örnekler olarak verdiği her türlü konu hukukun, hakimlerin yetki alanındadır.

Hukuk devletine yürekten inananların safı terör yardakçılarının, hırsızların, provokatörlerin, sanat dünyasını esir alan marjinallerin, yargı mensuplarını ve ailelerini tehdit eden kibir abidelerinin değil hukuku uygulayanların yanı olmak zorundadır.

"ÇÖKEN SİSTEM DEĞİL HAYALLERİ"

-Çöken TÜSİAD'ın iddia ettiği gibi sistem değil devletin zayıf milletin fakir olduğu buna karşılık kendilerinin altın devirlerini yaşadığı dönemlere ilişkin hayalleridir.

"MORALİ BOZUK OLAN TÜSİAD DEMİRBAŞLARIDIR"

Morali bozuk olan ülke değil imtiyazla büyüdükleri devirlerin ardından devlet hazinesini istedikleri gibi paylaşamadıkları için sıkıntılar yaşayan TÜSİAD demirbaşlarıdır.

"EY TÜSİAD DEPREM AFETİNDE SİZ NE YAPTINIZ?"

Çıkmışlar utanmadan doğal afetler üzerinden hükümetize bühtan ediyorlar. Ey TÜSİAD deprem afetinde siz ne yaptınız? Siz AFAD'ın yanında ne kadar destek verdiniz?

"TÜSİAD'I HER ZAMAN RAHATSIZ ETMİŞTİR"

-Türkiye'nin gerçek anlamdaki her demokrasi ve kalkınma hamlesi TÜSİAD zihniyetini daima rahatsız etmiştir. Siyasetçilere had bildirdikleri kibirli sistem çökmüştür.

"TÜRKİYE SİZİN TAPULU MÜLKÜNÜZ DEĞİL"

Gazete manşetlerinde siyasete ayar verdikleri sistem çökmüştür. Türkiye sizin tapulu mülkünüz, siyasetçiler de maaşlı elemanlarınız değildir.

-Eski Türkiye'nin karanlık ve kaotik ikliminde senelerce borunuzu öttürmüş olabilirsiniz. Hukukun kapsama alanı dışında tutulduğunuz eski Türkiye'yi özlemiş de olabilirsiniz ama yeni Türkiye'de haddinizi bileceksiniz.

-İş adamı derneği iseniz  iş adamı derneği gibi davranmayı öğreneceksiniz. Milleti kışkırtmayacak, devletin kurumlarını provoke etmeyecek, yargıyı baskı altına almaya kalkışmayacaksınız.

-Siyaset yapmaya çok hevesliyseniz ya parti kuracaksınız ya da muhalefet partilerinden birini seçersiniz. Bu ülkeyi tekrar istikrarsızlık bataklığına sürüklemenize göz yummayız. Ülkeye faydalı olduğunuz müddetçe sizi de destekleriz. Biz bu makamlarda olduğumuz sürece devletin kaynaklarının bir avuç seçkine aktığı eski sistemi geri getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir."