Mahkemeden flaş karar! Burdur Gölü kıyısındaki Millet Bahçesi projesi iptal edildi Mahkemeden flaş karar! Burdur Gölü kıyısındaki Millet Bahçesi projesi iptal edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısı için Kazakistan’ın başkenti Astana’ya gitmek üzere yola çıktı. Erdoğan'ın bu ziyareti kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesi planlanıyor.

Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşecek görüşmenin saati 19.00 olarak belirlendi. Görüşmenin gündeminde enerji işbirliği, ticaret ve turizm konularının yanı sıra ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konular da bulunacak. Özellikle Suriye'deki terörle mücadele stratejilerinin ele alınması bekleniyor.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye'ye uzun zamandır planlanan bir ziyaret gerçekleşiyor. İki liderin bu ziyaret kapsamında geniş bir yelpazede konuları ele alacağını düşünüyorum. Türkiye'nin bölgedeki stratejik önemi göz önünde bulundurularak, pek çok önemli mesele üzerinde görüş alışverişinde bulunacaklar” dedi.