Magazin

Endonezyalı hemşire kalbini Diyarbakırlı yazılımcıya kaptırdı!

Yazılımcı Burak Kanat, Endonezyalı hemşire Jauza Zahiya ile tanışıp evlendi. Çift, Türk geleneklerine göre damadın memleketi Diyarbakır'da düğün yaptı; 6 ay sonra Endonezya'da da düğün yapacak.

Abone Ol

Mersin'de yazılımcı olarak çalışan Diyarbakırlı Burak Kanat, İngilizce dil eğitimi aldığı kursta Endonezyalı hemşire Jauza Zahiya ile tanıştı.Yaklaşık 2,5 yıl süren birlikteliğin ardından Kanat, Zahiya'ya evlilik teklif etti ve olumlu yanıt aldı.

Aileler, görüntülü konuşma ile tanışarak evlilik için onay verdi. Yaklaşık 10 bin kilometrelik yolculukla Diyarbakır'a gelen Zahiya için burada kına ve nişan töreni düzenlendi.Çift, Türk geleneklerine uygun bir düğünle evlendi. Düğün sırasında Zahiya'nın ailesiyle görüntülü konuşma yapıldı. Çift, Mersin'de yaşayacak ve 6 ay sonra Endonezya'ya giderek orada da bir düğün yapacak.

Burak Kanat, düğün sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Burak Kanat, “Aslen Diyarbakırlıyım, Mersin’de yaşıyorum. Mersin’de bir firmada tekniker pozisyonunda çalışmaktayım. 2,5 yıl önce ben yazılım anlamında çalışmalar yapıyordum. Yabancı bir web site için İngilizce dil eğitimi kursu uygulaması üzerinde orada çalıştık, İngilizce konuşuyorduk. Sonrasında aramızda bir kıvılcım oldu. Birbirimizi tanımak istedik. 2,5 yıl sonrasında bugüne nasip oldu. Kendisi orada hemşirelik pozisyonunda çalışmaktaydı. Sonrasında Türkiye’ye gelmek istedi. Biz bu vesileyle tanıştık. Aileler birbirini tanıdı. Tanışmalardan sonra istemeler oldu. Mesafeler çok uzak olduğu için online üzerinden denedik. Daha sonrasında her iki aile de tamam dedikten sonra bize de bugün nasip oldu” dedi.

Zahiya ise şunları dile getirdi:

“Endonezya’dan Burak’la evlenmek için Türkiye’ye geldim. 10 bin kilometre mesafeden sırf Burak için geldim. Ben orada hemşireydim. Burada bununla ilgili bir çalışma yapacağım. Mersin’de yaşayacağız. Mutluyuz. Aynı zamanda Endonezya’da da bir düğün yapacağız”