Milyonlarca emekli ve memurun gözü 3 Haziran'da açıklanacak enflasyon verilerindeydi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) haziran ayı enflasyonuyla birlikte milyonlar hayal kırıklığına uğradı.

Petrol Ofisi, BP Türkiye'nin akaryakıt operasyonlarını devralmak üzere onay aldı Petrol Ofisi, BP Türkiye'nin akaryakıt operasyonlarını devralmak üzere onay aldı

TÜİK'e göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 71,60, aylık yüzde 1,64 arttı. Bu veriyle birlikte memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin altı aylık enflasyon farkı da netleşmiş oldu.

Kök maaşı 10 bin TL'nin altında olan yaklaşık 4 milyon emeklinin alacağı zam oranı büyük merak konusu oldu. Türkiye Yazarı Cem Küçük'ün sunduğu canlı yayında, TGRT Ankara temsilcisi Fatih Atik, konuyla ilgili son bilgileri paylaştı.

"İKİ KERE TELEFONLAŞTIK, CEVAP GELMEDİ!"

İktidara yakın gazeteci Cem Küçük, TGRT Haber'de sunduğu Medya Kritik programında, kök maaş konusunu gündeme getirdi. Canlı yayında, "Kök maaş ücretlerini bugün bakan beyin ekiplerine sordum. 8 bin TL'nin altında alanlar yüzde 25 zamla 10 bin TL'nin altında kalacak. İki kere telefonlaştık. Ancak cevap gelmedi" dedi.

EMEKLİLERDE KÖK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

TGRT Ankara temsilcisi Fatih Atik ise, Cem Küçük'ün açıklamalarına ek olarak şunları söyledi: "Yaklaşık 4 milyon emekli 10 bin TL maaş alıyor. Bunların yarısı yüzde 25'lik zamla 10 bin TL'nin üzerine çıkacak. Maaşları 10.500, 11 bin, 12 bin civarına yükselecek. Ancak 8 bin TL'nin altında maaş alan 1-2 milyon emekli, yüzde 25 zam almasına rağmen kök maaşlarının düşük olması nedeniyle yine 10 bin TL almaya devam edecek."

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN TL Mİ OLACAK?

Cem Küçük'ün "En düşük emekli maaşı 12 bin TL mi olacak?" sorusuna yanıt veren Fatih Atik, "12 bin TL'ye tamamlanma gibi bir durum yok. 10 bin TL'ye tamamlananlar 10 bin TL almaya devam edecek. 10 bin TL'yi geçenler ise kök maaşlarına yapılan zamla ne kadar alacaklarsa o kadar alacak. Örneğin 10 bin 100, 10.500 gibi. Devlet, en düşük emekli maaşını artırmak için üzerine ilave yapmıyor. Yüzde 25 zamla 10 bin TL'yi aşıyorsan o rakamı alacaksın, ama geçemiyorsan 10 bin TL almaya devam edeceksin," dedi.