Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li 6 terörist etkisiz hale getirildi Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'li 6 terörist etkisiz hale getirildi

Emekli Korgeneral Alpaslan Erdoğan, Kıbrıs Barış Hareketi sonrasında Türk Savunma Sanayii'nin gelişim sürecini anlattı. 

Korgeneral Erdoğan, Barış Harekatı başlayınca Ardahan'ın küçük bir ilçesi olan Çıldır'da kendi çaplarında ufak bir seferberlik başlattıklarını ve Hava Kuvvetleri'ne bir Fantom uçak alabilmek için topladıkları yardımları Hava Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’na bağışladıklarını anlattı. 

İşte Alpaslan Erdoğan'ın o konuşması:

Kıbrıs Barış Harekatı, Türk Savunma Sanayisi’nin mihenk taşı ve dönüm noktasıdır. Hem Milli uyanış açısından, hem de Türkiye’nin şapkayı önüne koyup ‘biz milli ve yerli üretime gitmeliyiz’ demesi açısından çok önemlidir. Kıbrıs Barış Harekatı’nı hepimiz hatırlıyoruz. Harekatta hakikaten çok büyük bir ambargoya maruz kaldık. O zamanlar Libya ve İran’dan ‘kendi hava kuvvetlerimizi uçuralım’ diye destekler geliyordu. Milli Uyanış şöyle gerçekleşti: Ben kendimden örnek vermek isterim. 20 Temmuz sabahı babam bizi uyandırdı ve ‘Kalkın ne duruyorsunuz? Savaş çıktı’ dedi. O zamanlar sivil lisede son sınıf okuyordum. Hemen köyün öğretmeni olan ağabeyimin de eline bir kağıt tutuşturdu ve ‘Kalk, hemen yardım topluyorsunuz’ dedi. ‘Çocukları askere yazın’ dedi. Askerlik çağına gelmiş ve gönüllü askere gitmek isteyen 16 kişi toplandık ve köyden 30’un üzerinde de büyükbaş hayvan toplandı. Hayvanları önümüze katıp götürdük, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağışlamak üzere. Ve küçücük bir ilçe olan Çıldır’dan 1000’in üzerinde büyükbaş hayvan toplandı. Hedefimiz, o zamanki şartlarda en modern silah olan bir Fantom satın alabilecek parayı toplamaktı. Hayvanları kamyonlarla Kars’ta kombineye gönderdik ve hayvanlar kesildi. Hayvanlardan elde edilen gelir, Hava Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’na bağışlandı. Daha sonra bu vakıflar birleşti ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı oldu. ASELSAN’ın, HAVELSAN’ın ve ROKETSAN’ın kuruluşu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’nın iştirakleri olarak gerçekleşti.”