Spor

Dursun Özbek'ten tartışmalı sponsorluk yanıtı: Babamın oğlu olsa...

Tartışmalara yol açan sponsorluk anlaşmasını askıya aldıklarını belirten Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Bir suçlu varsa, cezasız kalmayacak. İddialar boş çıkarsa, bu suçlamalarda bulunanlar camiaya hesap vermeli" dedi.

Abone Ol

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

SPONSORLUK ANLAŞMASI ASKIYA ALINDI

Özbek, askıya alınan sponsorluk anlaşması hakkında, "Dün akşam yeni sponsorumuzla yaptığımız anlaşmayı askıya aldık. Elimizde bilgi ve belge olmamasına rağmen bu kararı aldık. Süreci takip ediyoruz. Kulübümüzün çıkarlarını koruyarak son kararı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu dönemde yaklaşık 5,5 milyar liralık dönem sonu kârına ulaştıklarını belirten Özbek, "Bu kâr Galatasaray tarihinde bir rekor. Spor gelirleri 200 milyon liradan 2 milyar liranın üzerine çıktı. Sponsorluk gelirlerinin 17 milyon Euro’dan 60 milyon Euro'ya yükselmesiyle bu kâr elde edildi" dedi.

"Galatasaray Adası'nın imar durumu yoktu. Yakın zamanda ruhsat alacağız. Adanın ciddi şekilde yenilenmeye ihtiyacı var." diyerek, yenileme çalışmalarının yakında başlayacağını duyurdu.

KEMERBURGAZ TESİSLERİNDE GECİKME

Kemerburgaz Tesisleri'nde yaşanan gecikmeden dolayı üzgün olduğunu ifade eden Özbek, "Oradaki firma konkordato ilan etti ve işler durdu. Sorunu çözmek adına çalışmalar bitmek üzere. Ekim ayında inşallah Kemerburgaz'a geçeceğiz." dedi.

ASLANTEPE PROJESİ

"Aslantepe'nin altındaki arazi için hukuki anlamda her şeyi kusursuz yapmak istiyoruz. Amatör sporları burada toplamak istiyoruz. Basketbolda A Takım, Abdi İpekçi'de oynayacak. Bu proje Galatasaray'ın en önemli projelerinden biri." şeklinde konuştu.

MAĞAZACILIKTA BÜYÜK HEDEF

Mağazacılıkta hedefin 1 milyon forma satışı olduğunu açıklayan Özbek, "Sezon başladığından beri 300 bin forma sattık. Günlük ortalama 2000 forma satışımız var. 3 aylık ciromuz yaklaşık 800 milyon lira." ifadelerini kullandı.

HAKSIZ ELEŞTİRİLERE TEPKİ

"Son dönemde haksız şekilde eleştirildik, bu süreç yargıya intikal etti. Bir suçlu varsa, cezasız kalmayacak. İddialar boş çıkarsa, bu suçlamalarda bulunanlar camiaya hesap vermeli." diyerek eleştirilere yanıt verdi.