Gündem

Dr. Seyfullah Türksoy'dan TRT Genel Müdürü Sobacı'ya sert tepki: İran'ı neden rahatsız etmek zorundasın?

TRT Genel Müdürü Prof. Dr. M. Zahid Sobacı'nın İran ile ilgili açıklamalarına, ünlü gazeteci Dr. Seyfullah Türksoy sert tepki gösterdi.

Abone Ol

TRT Genel Müdürü Prof.Dr. M. Zahid Sobacı, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 2024-2025 açılış töreninde, İran’ı hedef alarak yaptığı açıklamaya, ünlü gazeteci Seyfullah Türksoy'dan sert tepki geldi. 

"İRAN'I NEDEN RAHATSIZ ETMEK ZORUNDASIN?"

X hesabından açıklama yapan Seyfullah Türksoy, Sobacı'ya "İran’ı neden rahatsız etmek zorundasın? Amacın ne?" sorusunu yöneltti. 

Seyfullah Türksoy, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

TRT Genel Müdürü Prof.Dr. M. Zahid Sobacı, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 2024-2025 açılış töreninde, İran’ı hedef alarak ve üstüne basa basa,  “Bu yılın sonunda TRT Farsça kanalını açacağız. İran'ı rahatsız etmek durumundayız, İran’ı rahatsız etmek zorundayız!” demiş. 

Biri de demiyor ki, “İran’ı neden rahatsız etmek zorundasın? Amacın ne?!” 

Bir devlet memuru, komşu bir ülkeye karşı böyle pervasız ve tehditvari bir üslup kullanabilir mi!

İran füzelerinin İsrail’i vurduğu bir süreçte bu tarz bir üslubu nasıl yorumlamalıyız? Ortadoğu’nun ateş çemberinden geçtiği bir dönemde İran’a düşman olmak veya İran’ı karıştırmak kime ne kazanç sağlar? Kaldı ki yeni Türk Cumhurbaşkanı Dr. Mesud Pezeşkiyan Türkiye ile ilgili çok olumlu mesajlar veriyor. Diğer Türk devletleriyle yakın dostluk münasebetleri kuruyor. Geçmişte Suriye konusunda yapılan büyük hatalardan da dersler  çıkarılmayacak mı? Küresel emperyalizmin ve siyonizmin taşeronlarına karşı İran’la dostluk ve işbirliğini geliştirmek gerekmiyor mu?